12 грудня 2020

Новини
17:40
Меркель у неділю домовлятиметься з керівниками регіонів про жорсткіший локдаун 
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель в неділю обговорить з керівниками федеральних земель посилення локдауну, зокрема,  закриття шкіл та магазинів.
17:05
Вірменія заявила про відновлення наступу Азербайджану в Карабаху
Міністерство оборони Вірменії заявило, що азербайджанська сторона 12 грудня відновила наступальні дії в напрямку селищ Старий Таглар - Хцаберд в Нагірному Карабаху. 
16:45
Австрія конфіскувала зброю і 100 тисяч боєприпасів для екстремістів Німеччини
Австрійська поліція вилучила десятки одиниць зброї і 100 тисяч одиниць боєприпасів, які частково призначалися для озброєння екстремістського ультраправого ополчення в Німеччині.
15:55
Лідер антикарантинних протестів Німеччини потрапив у реанімацію з коронавірусом
Один із активних учасників німецького руху Querdenken, до якого належать коронаскептики, заразився коронавірусом і був госпіталізований в Лейпцигу.
15:07
Арбітраж виніс рішення у справі суперечки України з ЄС щодо лісу-кругляка
Арбітраж з ЄС щодо лісу-кругляка визнав, що Україна має право обмежувати експорт лісу за певних обставин, але разом з тим має відкоригувати свою заборону від 2015 року.
14:32
Суд в Австрії зняв заборону на носіння хіджабу в початковій школі
Конституційний суд Австрії скасував закон, який забороняє мусульманським дітям молодшого шкільного віку покривати голову. 
13:46
В Англії новонароджене жирафеня назвали на честь першої вакцинованої від COVID
Жирафеня, яке народилося в Англії на цьому тижні, назвали Маргарет на честь першого в країні вакцинованої від коронавірусу жінки. 
13:18
У Чехії заборонили "каву з собою"
У переглянутих коронавірусних правилах про продаж напоїв у ресторанах і їх подачу уряд Чехії заборонив "каву з собою". 
12:38
ЄСПЛ у січні винесе рішення у справі про війну в Грузії
ЄСПЛ оголосить рішення у справі про російсько-грузинську війну 2008 року 21 січня 2021 року.
12:10
Росія обіцяє відплатити за новий раунд санкцій Британії
Новий раунд британських санкцій проти громадян Росії через порушення прав людини в Чечні є "необґрунтованим", і Москва обіцяє заходи у відповідь.
11:37
В Австрії дозволять допомагати важкохворим іти з життя
Конституційний суд Австрії в п'ятницю постановив, що заборона асистованого суїциду порушує основні права людини, і наказав уряду скасувати її в 2021 році.
11:10
ВМС Британії захищатимуть риболовецькі води у разі жорсткого Brexit
Чотири патрульні кораблі ВМС Великої Британії будуть готові з 1 січня захистити британські риболовецькі води у випадку, якщо ЄС і Британія не домовляться про Brexit-угоду.
10:50
Уряд Канади зробив крок до спільного кіновиробництва з Україною
Уряд Канади завершив внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття чинності угоди про спільне виробництво аудіовізуальних творів між державами. 
10:38
Верховний суд США відмовився переглядати вибори в чотирьох ключових штатах
У п’ятницю Верховний суд США відхилив позов прокурора Техасу, підтримуваний президентом Дональдом Трампом, який прагнув скасування результатів голосування в чотирьох штатах.
10:09
МЗС впевнене в покаранні винних у воєнних злочинах в Україні після новин з Гааги 
МЗС очікує притягнення до відповідальності винних у воєнних злочинах після того, як в прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі оголосила про завершення етапу попереднього вивчення подій в Україні після 20 лютого 2014 року.