17 лютого 2018

Статті
Росія розпочинає Світову гібридну війну: промова Порошенка в Мюнхені
"Русскій мір" перетворює усе, до чого торкається, у руїни та занепад. Погляньте на Абхазію, Південну Осетію, Придністров’я, окуповані Донбас та Крим. Схоже на те, що відповідно до доктрини "русского міра" вся Європа повинна виглядати так як Калінінград чи окупований Донецьк, а не навпаки.
Колонки
Розмова про цінності: що сказав та про що промовчав Петро Порошенко в Мюнхені
Європейці прекрасно бачать рівень деградації демократичних інститутів та захисту прав. Наше повчання Заходу на тему цінностей виглядає не дуже переконливо. Так само, як слова, що ані політика, ані бізнес не можуть існувати окремо від цінностей. Як ми точно знаємо - можуть (рос.)
Новини
18:30
Клімкін виправдав данського міністра, який відмовився говорити про зміни в Україні
Міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував позицію свого данського колеги, який відмовився відповідати на запитання про реформи в Україні.
17:45
Порошенко про діалог з Польщею: Чутливі питання слід прибрати з порядку денного
Президент України Петро Порошенко після зустрічі в Мюнхені з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким заявив, що країнам треба робити все можливе, аби прибирати з порядку денного чутливі історичні питання.
17:01
Порошенко: думка партнерів про антикорупційний суд не є остаточною істиною
Президент Петро Порошенко вважає, що Київ має дослухатися до рекомендацій щодо антикорупційного суду лише доти, доки проект відповідатиме законодавству України.
16:43
Порошенко каже, що отримає від США не тільки "джавеліни"
Президент України Петро Порошенко розповів про результати переговорів у Мюнхені з міністром оборони США Джеймсом Меттісом.
16:38
МЗС України не повірило в "глибоке розчарування" у польського президента
В МЗС України вважають необґрунтованою заяву про "глибоке розчарування" Польщі результатами переговорів українського та польського віце-прем'єр-міністрів, що пройшли 16 лютого.
16:20
Порошенко: Україна буде вести переговори з РФ, але тільки після деокупації
Президент Петро Порошенко наполягає, що Україна буде вимушена розпочати переговори з РФ з різноманітних питань, не пов’язаних з війною, але це станеться лише після деокупації України.
16:16
Порошенко застеріг Польщу від кроків, які загрожують діалогу з історичних питань - Цеголко
Президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким застеріг польське керівництво від кроків, які можуть загрожувати позитивним досягненням з історичних питань.
16:04
Порошенко: Ми не хочемо перемогти Росію, нам потрібна Україна
Президент Петро Порошенко наполягає, що Україна не ставить за мету здолати Росію
15:50
Спецпредставник США Волкер вірить в ефективність миротворчої місії на Донбасі
Спеціальний представник США щодо України Курт Волкер вважає, що миротворча місія ООН на Донбасі допоможе забезпечити вирішення конфлікту і виконання Мінських угод.
15:39
В НАТО пояснили, чому Україна не є кандидатом на членство
Заступник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Роуз Геттемюллер наполягає, що Україна відрізняється від інших держав, які прагнуть членства в НАТО.
15:17
"Я не буду відповідати": голова МЗС Данії відмовився говорити про українські реформи
Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен кілька разів поспіль відмовився відповідати на запитання про те, чи прямує Україна за президента Порошенко у напрямку Заходу.
15:07
Радник Трампа з нацбезпеки: докази втручання РФ у вибори не підлягають сумніву
Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки генерал-лейтенант Герберт Макмастер заявив, що докази втручання Росії в американські вибори 2016 року не підлягають сумніву.
14:41
Христя Фріланд: українці не повинні робити реформи для Заходу
Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд переконана, що українці мають достатньо хисту, щоби побудувати успішну країну.
14:35
Курди заявляють про газову атаку турецьких сил у Сирії - ЗМІ
Шість мирних жителів мають труднощі з диханням, а також інші симптоми, що вказують на отруєння газом після нападу турецьких сил на анклав курдів в Афріні.
13:35
Польщу обурили переговори з Україною: домовленості президентів не виконуються
У Польщі заявили, що "глибоко розчаровані" підсумками переговорів між українським та польським віце-прем'єр-міністрами, оскільки Київ досі не прийняв рішення щодо питання скасування мораторію на ексгумацію польських поховань в Україні.
13:06
Німеччина готова інвестувати у відновлення Донбасу - Габріель
Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель заявив про готовність Берліна інвестувати у відновлення сходу України.
12:50
Прем’єр Польщі: закон про ІНП мав вирішити проблему "польських таборів смерті"
Голова уряду Польщі Матеуш Моравецький був змушений виправдовуватися за схвалення скандального закону про Інститут національної пам’яті на сцені Мюнхенської безпекової конференції.
12:47
Прем'єрка Британії: Жодних повторних референдумів, рішення про Brexit остаточне
Прем'єрка Великої Британії Тереза Мей виключила проведення ще одного рефередуму про членство країни в Європейському Союзі.
12:11
"Нормандська зустріч" в Мюнхені, швидше за все, не відбудеться - ЗМІ
Зустріч "нормандської четвірки" на рівні міністрів закордонних справ, швидше за все, не відбудеться.
11:56
Глава МЗС Німеччини назвав умову можливого послаблення санкцій проти РФ
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що виступає за послаблення деяких санкцій, введених проти Росії, якщо на сході України буде реалізована угода про припинення вогню з допомогою миротворців ООН.
11:22
Лавров в черговий раз заявив, що РФ проти повноцінної миротворчої місії на Донбасі
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не погодиться на розгортання повноцінної миротворчій місії і створення адміністрації ООН на тимчасово окупованій Донбасі.
11:07
Британія хоче зберегти синхронізацію санкцій з європейськими після Brexit
Велика Британія може синхронізувати окремі свої дії з Європейським союзом навіть після виходу з нього.
10:56
Габріель: руйнування ліберального порядку створить новий, незнайомий нам світ
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель закликав всіх світових лідерів зберегти сучасний світовий порядок та попередив про небезпеку нинішніх тенденцій.
10:50
Берлін не виділить 2% ВВП на оборону, це означатиме мілітаризацію – Габріель
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель не вважає можливим витрачати 2% ВВП на оборону, як того вимагають домовленості всередині Північноатлантичного Альянсу.
10:44
Британцю, який воював проти ІДІЛ у Сирії, висунули звинувачення в тероризмі
Британцю, який боровся проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії, висунули звинувачення у трьох терористичних злочинах.
10:18
Міністр оборони Естонії: Україна точно буде в НАТО
Естонський міністр оборони Юрі Луйк розповів, як Україні варто йти до членства в НАТО і висловив впевненість, що це колись станеться.
10:01
Звільнений в Туреччині журналіст Die Welt повернувся до Німеччини
Після звільнення з досудового ув'язнення у Туреччині кореспондент газети Die Welt повернувся до Німеччини ввечері у п'ятницю, 16 лютого.