"Нормандська зустріч" в Мюнхені, швидше за все, не відбудеться - ЗМІ

Субота, 17 лютого 2018, 12:11

Зустріч "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) на рівні міністрів закордонних справ, швидше за все, не відбудеться.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело.

"Така зустріч, швидше за все, не відбудеться сьогодні", - сказав співрозмовник агентства в суботу, 17 лютого, на полях Мюнхенської конференції з безпеки.

"Відмовляються росіяни, говорять, що вони могли вчора, але на сьогодні у них вже все розписано", - повідомили дипломатичні джерела УНІАН.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату не зустрілися в п’ятницю, 16 лютого, попри оголошені плани. Формальною причиною для скасування стала зміна планів міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля. Водночас джерела свідчать, що є також інші причини скасування.

Напередодні "Європейська правда" з посиланням на інформовані джерела вже повідомляла, що проведення переговорів у суботу – під питанням.

За даними джерел, у скасуванні зустрічі була зацікавлена також російська делегація. Після першого повідомлення про перенесення початку зустрічі представники РФ висловлювали впевненість, що переговори в Мюнхені не відбудуться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.