"Я не буду відповідати": голова МЗС Данії відмовився говорити про українські реформи

Субота, 17 лютого 2018, 15:17

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен кілька разів поспіль відмовився відповідати на запитання про те, чи прямує Україна за президента Петра Порошенка у напрямку Заходу.

Такий діалог відбувся на українському ланчі в рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Модератор заходу, журналіст Стівен Сакур спитав міністра про те, чи дійсно президент Порошенко здійснює проєвропейські реформи.

"Зараз ситуація дуже непроста, адже наближаються вибори", - відповів міністр.

Сакур ще кілька разів перепитав, наголосивши, що йдеться навіть не про темп, а про напрямок руху України за чинного президента.

Самуельсен кілька разів спробував уникнути відповіді, або перевести розмову на інші теми, але після чергового запитання зауважив: "Ви ж розумієте, я не буду відповідати!". Міністр пояснив, що не хоче говорити про питання, подібні до дискусії про "наполовину пустий або наполовину повний стакан". Зрештою, після реакції залу, політик зауважив, що у випадку такої дискусії він схиляється до думки про "наполовину повний стакан".

Варто зауважити, що на початку наступного тижня, за даними "Європейської правди", запланований візит Андерса Самуельсена в Україну. Не виключено, що його відмова відповідати була пов’язане із небажанням псувати фон для візиту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.