22 жовтня 2014

Статті
Сканер асоціації: програми партій про доступ до ринків ЄС
Щоб отримати всю вигоду від вільної торгівлі з ЄС, новому парламенту потрібно ухвалити низку законів та докорінно змінити правила, за якими діє український бізнес. Однак, як показав наш тест, лише дві партії вимагають невідкладного запуску в дію Угоди про асоціацію, а ще чотири - проходять за фільтром "сприяння експорту". А от за фільтром-критерієм "усунення технічних і фітосанітарних бар’єрів" наш тест не проходить жодна партія.
Новини
20:33
Україна до кінця року отримає від ЄС 760 млн євро
"Також ЄС опрацьовує надання третього пакету макрофінансової допомоги, який імовірно зможе надійти в Україну протягом першого півріччя наступного року", - говориться у повідомленні.
19:56
Юнкер готує багатомільярдний план інвестицій в ЄС
Як заявив він під час виступу у Європарламенті, ще до різдвяних свят він представить нову інвестиційну програму обсягом у 300 мільярдів євро.
19:28
Російський літак-розвідник вторгся в повітряний простір Естонії
Літак знаходився в повітряному просторі Естонії на захід від Хійумаа і Сааремаа протягом приблизно однієї хвилини.
19:08
Росія заблокувала рішення ОБСЄ щодо контролю за кордоном
З огляду на вето РФ постійна рада ОБСЄ 22 жовтня змогла лише на місяць продовжити термін роботи діючої спостережної місії, до складу якої входять 16 спостерігачів, які працюють тільки на два контрольно-пропускних пункти.
18:29
ЄС хоче від РФ більших зусиль для стабілізації ситуації в Україні - ЗМІ
"Росія повинна поважати національний суверенітет України та її територіальну цілісність і сприяти політичній стабілізації і відновленню економіки України", - йдеться в заяві лідерів ЄС.
17:48
Сікорському радять приберегти спогади про Путіна для мемуарів
"Я думаю, що все це має бути попередженням для всіх польських політиків, які рано чи пізно будуть колишніми прем'єр-міністрами, міністрами, і т.д. Коли йдеться про політику безпеки, ви повинні стримувати бажання швидко використати речі, які спостерігали під час кар'єри", - сказав польський президент.
17:32
Штайнмаєр хоче визначити критерії для відміни санкцій проти РФ
За словами Штайнмаєра, він підняв питання неохідності визначення таких критеріїв на Раді міністрів закордонних справ, яка проходила 20 жовтня в Люксембурзі.
17:10
Французька Total обрала нове керівництво
Генеральним директором компанії стане Патрік Пуянне, а президентом обрали Тьєрі Демаре.
17:01
Україна втрачає на російському ембарго на овочі та фрукти $17 млн
Втрати українських аграріїв від введеної Россільгоспнаглядом заборони на ввезення і транзит рослинницької продукції з України можуть скласти $17 млн до кінця 2014 року.
16:48
НАТО надасть допомогу українським військовим шпиталям
НАТО готове посприяти Україні в рамках реалізації програми допомоги у фізичній реабілітації військовослужбовців, які дістали поранень під час проведення антитерористичної операції на сході країни.
16:20
Дві третини українців хочуть зближення з ЄС - опитування
Лише 13,8% вважають правильним вектором зовнішньої політики Євразійський Союз із Росією, Білоруссю і Казахстаном, 14,6% виступають за інші напрями, а 8,1% не змогли відповісти.
16:01
ЄС та ЮНІСЕФ об'єднуються для допомоги постраждалим на cході України
ЄС та ЮНІСЕФ об'єднуються для надання допомоги дітям та родинам, що постраждали на cході України.
15:54
Більше половини українців готові підтримати вступ до НАТО - опитування
Водночас 33,6% - проти такого кроку, 5,6% взагалі не прийшли б на референдум, а ще 7,4% не визначилися або відмовилися відповідати.
15:15
РФ може заборонити поставки м'яса з Чорногорії
Як пояснив помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко, протягом останніх 10 днів з моменту початку поставок м'яса з Чорногорії російська ветслужба вже зафіксувала можливі випадки реекспорту з ЄС.
14:37
Держсекретар Керрі застерігає світ від другої холодної війни
Держсекретар США Джон Керрі висловив надію на те,що що світ зможе уникнути другої холодної війни, яка може розгорнутися через кризу в Україні.
14:34
Прокуратура Литви розслідує участь школярів у воєнізованих таборах РФ
"Прокуратура розпочала розслідування можливої допомоги іншій державі в діях проти Литовської Республіки (стаття 118 Кримінального кодексу). Під час розслідування будуть вияснятися обставини участі учнів вільнюської школи нацменшин в організованих воєнізованих таборах "Союз" в Росії", - говориться у повідомленні.
14:13
У РФ розраховують на відміну санкцій Заходу в середині 2015 року
Водночас перший заступник голови ЦБ Сергій Швецов додав, що ЦБ буде змушений серйозно розглядати питання подальшого підвищення ключової ставки при такому розвитку, як зараз".
13:42
Найбільше дозволів на проживання в ЄС у 2013 році отримали українці
У 2013 році ЄС видав найбільшу кількість дозволів на проживання українцям.
13:12
ФотоКомісію Юнкера затверджено
За таке рішення проголосував Європарламент. Зокрема, за проголосували 423 євродепутати, проти - 209, ще 67 - утрималося. Голосуванню передував виступ Юнкера, під час якого він окреслив ключові напрямки роботи своєї комісії.
12:57
Естонія вводить "електронне громадянство" для заохочення інвестицій
З 1 грудня поточного року в Естонії почне діяти закон про видачу "електронного громадянства".
12:45
Арбітраж узяв до провадження позов "Нафтогазу" про проміжну ціну - Яценюк
12:39
У Франції замислюються про співпрацю з Росією після загибелі глави Total
Ліві політики не відчули надмірного співчуття з приводу загибелі Крістофа де Маржері, а бізнесмени наголошують на необхідності продовжити справу активного діалогу з Росією, яку втілював загиблий.
12:22
76% поляків проти введення в обіг євро - опитування
Кількість противників введення в обіг євро у Польщі зросла на 1% порівняно з минулим місяцем. 38% різко засуджують вступ країни до єврозони. Лише 6% респондентів відповіли, що їх це питання не турбує.
11:47
Колишній голова Пентагону: Путін хоче анексувати і схід України
11:23
Екс-міністр оборони Грузії засуджений до 7,5 років в'язниці
Ахалая були пред'явлені звинувачення за статтями 144-1 ("катування") і 333 ("перевищення службових повноважень") Кримінального кодексу Грузії.
11:11
Євродепутат: біля наших кордонів знаходиться ворожа держава
11:06
РФ зупиняє поставки м'яса з Молдови
"27 жовтня ми закриваємо все м'ясо за результатами інспекції в Молдові", - заявив глава ветслужби.
10:40
Лідери країн-членів ЄС обговорять ситуацію в Україні на саміті 23-24 жовтня
"Лідери обговорять, яким чином досягти повної реалізації мінських домовленостей", - повідомив представник європейської дипломатії.
10:23
ОновленоСікорський відмовився від своїх слів про розділ України Путіним
"У Москві не було двосторонньої зустрічі прем'єра Туска з президентом Путіним. Тоді голова Кремля пожартував у своєму стилі щодо поділу України", - цитує видання Радослава Сікорського.
10:19
"Нафтогаз": обсяг реверсу газу зі Словаччини повинен зрости в рази
НАК "Нафтогаз України" наполягає на переході від так званого "малого реверсу" обсягом 10 млрд куб. м на рік зі Словаччини в Україну до "великого реверсу", пропускна здатність якого в кілька разів вища.
09:58
В Угорщині хочуть ввести податок на користування інтернетом
Міністр економіки Угорщини Міхалі Варга запропонував ввести податок на користування Інтернетом. Документ передбачає зростання податку, що стягується, пропорційно до збільшення інтернет-трафіку.
09:29
Швеція заявляє про появу другого підводного човна
Швеція зафіксувала активність ще одного підводного човна у своїх територіальних водах.
09:08
Рішення арбітражу щодо проміжної ціни газу буде наступного тижня - Продан
"Наші юристи говорять, що, враховуючи ситуацію, яка зараз склалася, відповідь арбітражу надійде у надзвичайно короткий термін", - повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.
08:57
Литва впорається і без російського газу - Грибаускайте
Литва зможе обійтися без російського газу, адже незабаром країна планує запуск терміналів скрапленого газу. Термінал у Клайпеді планують запустити 27 жовтня. Поставки палива мають розпочатися відразу після тестування термінала на початку 2015 року.
08:37
Підписавши асоціацію, Київ хоче перекласти на ЄС фінансові проблеми - прем’єр Словаччини
"Іноді у мене складається враження, що Україна після підписання з ЄС угоди про спільні цінності (очевидно, йдеться про угоду про асоціацію - ЄП) очікує що Євросоюз візьме на себе вирішення також величезних проблем України перш за все – фінансових. Але ж світ не працює за таким принципом", - обурився Фіцо.