25 квітня 2017

Статті
Жертва токсичної Росії: президент ПАРЄ узгодив деталі своєї відставки
"Європейська правда" з’ясувала деталі домовленості, за якою Педро Аграмунт погодився залишити посаду, написавши заяву про відставку "за власним бажанням" через свою співпрацю з Москвою... Контакти з РФ стають токсичними і здатними знищити кар’єру європейського політика...
Свині вимагають європейських стандартів, або Чому українське сало не їдять в ЄС
Відкриття ринку ЄС може стати для українських свинарів шансом на розвиток. Однак для цього "домашнє завдання" має виконати вся країна – від органів влади до найменшого виробника. Зусиль лише лідерів ринку, найбільш зацікавлених у такому експорті, явно буде недостатньо.
Тріумф ЄС або шанс реваншу популістів? Зворотний бік президентських виборів у Франції
На відміну від багатьох європейських країн, де правих підтримують виборці старшого віку, у Франції серед наймолодших виборців – до 25 років – лідирують Меланшон і Ле Пен, що дає популістам можливість для швидкого реваншу. Перед прихильниками об'єднаної Європи стоїть важливе завдання – захистити свою перемогу.
Новини
19:50
Поліція ЄС вилучила 10 тис. тонн підробленої їжі та напоїв на 230 млн євро
Європейська поліція вилучила майже 10 000 тонн підробленої та шкідливої їжі й напоїв на мільйони євро в рамках спільної операції Європолу та Інтерполу.
19:23
фотоУ Фінляндії вилучать з обігу скандальну монету із зображенням розстрілу
Міністерство фінансів Фінляндії повідомило про вилучення з обігу ювілейної монети, яка викликала невдоволення та суперечки через зображенням розстрілу часів громадянської війни.
19:02
Президент ПАРЄ погодився піти у відставку за виконання однієї умови
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт офіційно оголосить про свою відставку лише після завершення візиту короля Іспанії до ПАРЄ, а саму заяву про складання з себе повноваження президента він подасть 29 травня.
18:34
Бойовики ІДІЛ стратили щонайменше 15 цивільних у Мосулі
Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" стратили 15 цивільних у Мосулі.
18:08
Консерватори суттєво випереджають лейбористів перед виборами у Британії – опитування
Консервативна партія Великої Британії з великою перевагою випереджає Лейбористську партію перед позачерговими виборами 8 червня.
18:03
Чеський суд виправдав чоловіка, який жбурляв яйця в Земана
У Чехії суд виправдав чоловіка, звинуваченого у киданні двох яєць у президента країни Мілоша Земана.
17:57
Курди в Сирії закликають коаліцію втрутитися, щоб зупинити атаки Туреччини
Сирійські курди вимагають від міжнародної військової коаліції втрутитися, щоб зупинити бомбардування турецьких сил в Іраку та Сирії.
17:39
Україну у липні відвідає Північноатлантична рада НАТО на чолі зі Столтенбергом
Делегація Північноатлантичної ради НАТО на чолі з генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом відвідає Україну у липні цього року.
17:28
фотоУ Чорногорії стався вибух у курортному місті Херцег-Нові, є поранений
У чорногорському місті Херцег-Нові поруч з автобусною станцією прогримів вибух, серйозні поранення отримала одна людина.
17:22
Латвія виділила постраждалим від військових дій на Донбасі 34 тисячі євро
Уряд Латвії з коштів на непередбачені обставини виділив 34 тис. євро на підтримку постраждалих від військових дій на сході України.
17:14
На півночі Афганістану таліби напали на три КПП внаслідок чого загинули 8 осіб
Бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" захопили три контрольно-пропускних пункти на півночі Афганістану в провінції Тахар, під час нападу загинули вісім поліцейських.
17:11
Прем’єр Ізраїлю відмовився від зустрічі з головою МЗС Німеччини
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скасував зустріч з головою МЗС Німеччини Зігмаром Габріелем через намір німецького дипломата зустрітися з критично налаштованими до уряду активістами.
17:07
США можуть заборонити ноутбуки на авіарейсах з Британії – ЗМІ
США розглядають можливість заборони на провезення електроніки, зокрема, ноутбуків у ручній поклажі на пасажирських авіарейсах з аеропортів Великої Британії.
16:49
Туреччина хоче переглянути відносини з ПАРЄ через рішення щодо моніторингу
Туреччина засудила рішення Парламентської асамблеї Ради Європи про відновлення процесу моніторингу щодо її зобов'язань та готова переглянути відносини з ПАРЄ.
16:44
Меркель довелося 11 разів пояснювати Трампу основи торгівлі з ЄС – ЗМІ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель була змушена 11 разів пояснювати президенту США Дональду Трампу основи торгівлі з ЄС після того як він постійно питав, яким чином домовитися про торгівлю з Німеччиною напряму.
16:15
МЗС нагадує, що Італія відновить прикордонний контроль у зв'язку з самітом G7
В Італії відновлять на 20 днів контроль на в’їзді в наземних, повітряних і морських пунктах перетину кордону країни, у зв'язку з проведення у травні саміту G7.
15:51
У РФ відкинули звинувачення США щодо постачання зброї талібам в Афганістані
В МЗС РФ назвали брехнею інформацію про постачання озброєння членам радикального ісламістського руху "Талібан" в Афганістані.
15:50
ЄС виділяє Ємену 116 мільйонів євро
Європейська комісія оголосила про виділення Ємену 116 мільйонів євро, спрямованих на гуманітарну та економічну допомогу країні.
15:42
Українці в ПАРЄ наполягають на відставці Аграмунта і фінансовому розслідуванні
Представники України в ПАРЄ не вважають достатніми пояснення та вибачення президента асамблеї Педро Аграмунта і наполягають, що він має звільнити посаду.
15:41
фотоВ Естонії приземлилися найдорожчі в історії американські винищувачі F-35
У вівторок на базі військово-повітряних сил в естонському Емарі приземлилися новітні і найдорожчі в історії багатофункціональні американські винищувачі п'ятого покоління F-35 Lightning II.
15:30
Лейбористи у Британії обіцяють в разі перемоги гарантувати права громадянам ЄС
Британська Лейбористська партія обіцяє в разі перемоги на виборах негайно гарантувати права громадянам ЄС, які проживають в країні, після виходу з блоку.
15:20
Член ПАРЄ про поїздку в Алеппо: ситуацію контролював російський генерал
Голова юридичного комітету ПАРЄ Ален Дестекс, що відвідував Сирію разом із президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом, розповів, що ключові безпекові рішення щодо гостей з ЄС ухвалювали російські, а не сирійські військові.
15:18
Рада ЄС схвалила посилення контролю за придбанням і зберіганням вогнепальної зброї
Рада Європейського Союзу схвалила оновлену директиву щодо посилення контролю за придбанням і зберіганням вогнепальної зброї.
14:56
В Іспанії звинувачують у брехні президента ПАРЄ, його поїздку не погоджували
У Міністерстві закордонних справ Іспанії кажуть, що офіційно не погоджували поїздку Педро Аграмунта до Сирії.
14:51
Апеляційний суд Греції відхилив запит на екстрадицію турецьких військових-втікачів
Апеляційний суд Греції 25 квітня відхилив запит про екстрадицію трьох з восьми турецьких військових, які попросили про притулок в країні після втечі через переслідування у зв’язку зі спробою перевороту в липні минулого року.
14:49
Суд у Туреччині відмовив опозиції у розгляді позову проти виборчої комісії
Верховний суд Туреччини відмовився розглядати позов опозиційної Народно-республіканської партії, яка оскаржувала рішення Вищої виборчої комісії Туреччини прийняти до підрахунку бюлетені без штампів під час конституційного референдуму.
14:38
ПАРЄ вирішила відновити процес моніторингу щодо Туреччини
Парламентська асамблея Ради Європи 25 квітня проголосувала за повернення Туреччини в процедуру моніторингу її зобов’язань перед Радою Європи.
14:37
Президент ПАРЄ: вночі хтось потрапив до мене в кабінет, я звернувся до поліції
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт заявив про доступ сторонніх осіб до його документів.
14:15
Президент ПАРЄ натякає, що може піти у відставку в п’ятницю
В Страсбурзі розпочалися надзвичайні слухання щодо поїздки президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до Сирії.
14:06
фотоУ провінції Ідліб від авіаударів загинули 12 осіб, зруйновано частину лікарні
Від авіаударів в сирійській провінції Ідліб, що контролюється опозицією, загинули щонайменше 12 осіб, сильно пошкоджено будівлю лікарні.
13:59
У НАТО звинуватили російських пропагандистів у перебріхуванні слів генсека Альянсу
Речниця НАТО Оана Лунгеску звинуватила російські канали "Росія 24" і "Росія 1" у перекручуванні слів генсека Альянсу Єнса Столтенберга.
13:56
відеоУ Будапешті пройшов мітинг проти посилення впливу Москви
У Будапешті відбулася акція протесту проти зростання впливу Москви та зв’язків прем’єр-міністра Віктора Орбана з Кремлем.
13:37
ЄС завершив усі процедури для скасування плати за роумінг з червня
Новий механізм буде заснований на принципі місця проживання в одній із країн ЄС і стійких зв'язків європейських споживачів з однією із країн-членів.
13:32
Консультативна місія ЄС пропонує створити в Україні відомство із захисту свідків
Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) вважає, що в Україні необхідно створити незалежне відомство із захисту свідків.
13:20
В Іспанії затримали 9 осіб, 4 з яких пов'язані з терактами у Брюсселі
В Іспанії в рамках антитерористичної операції поліція Каталонії та національна поліція затримали дев'ять осіб, які пов'язані з незаконним обігом наркотиків та підозрюються у причетності до терактів у Бельгії.
13:08
Албанія надала громадянство екс-прем’єру Косова, арешту якого хоче Сербія
Президент Албанії Буяр Нішані надав громадянство екс-прем’єру Косова Рамушу Харадінаю та його дружині.
12:53
Батько Ле Пен розкритикував її кампанію, каже брати приклад з Трампа
Жан-Марі Ле Пен, засновник "Національного фронту" та батько кандидата у президенти Франції, заявив, що його дочка Марін Ле Пен, яка вийшла у другий тур виборів разом із центристом Еммануелем Макроном, мала б проводити агресивніше свою кампанію перед першим туром виборів, за прикладом Дональда Трампа.
12:49
інфографікаРівень зайнятості у ЄС досяг рекордного показника у 2016 році - Євростат
У 2016 році рівень зайнятості серед населення ЄС віком від 20 до 64 років сягнув піку та становить 71.1%.
12:37
У французькому Кале побилися мігранти з Еритреї і Ефіопії, 11 поранених
У ніч на вівторок у французькому портовому місті Кале побилися декілька десятків мігрантів.
12:34
Туреччина завдала авіаударів по курдах у Сирії та Іраку: 18 загиблих
Удари були завдані по позиціях курдів на горі Синджар в північному Іраку і на горі Каракок на північному сході Сирії.
12:17
У травні Естонія почне маркування водного кордону з Росією
Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії спільно з Департаментом водних шляхів у травні розпочне маркування державного кордону з Росією на Чудському, Теплому і Псковському озерах.
12:16
Іракські війська захопили найбільший район в західному Мосулі
Іракські війська витіснили бойовиків "Ісламської держави" з найбільшого району в західній частині міста Мосул.
11:58
РФ постачає зброю бойовикам "Талібану" в Афганістані - командувач США
Командуючий американським контингентом в Афганістані не відкидає, що Росія забезпечує бойовиків "Талібану" зброєю.
11:50
У вівторок в Естонію прибудуть винищувачі-бомбардувальники F-35 - ЗМІ
У вівторок на естонській авіабазі Емарі приземляться новітні багатофункціональні американські винищувачі-бомбардувальники F-35 Lightning II, виготовлені із застосуванням технологій малопомітності.
11:22
Турецькі винищувачі тричі порушили повітряний простір Греції
Два турецьких винищувачі F-16 у понеділок тричі порушили повітряний простір Греції.
11:16
Фійон відмовився вести "Республіканців" на парламентські вибори у Франції
Колишній кандидат у президенти Франції, правоцентрист Франсуа Фійон, заявив, що у нього "немає легітимності" очолити боротьбу своєї партії на парламентських виборах цього літа.
11:01
ЄС хоче виключити фінансові послуги з торгової угоди з Британією після Brexit
У документ також внесений пункт, що громадянам ЄС має бути надана постійний посвідка на проживання в Британії після 5 років життя там.
10:58
фотоУ Польщі перекинувся автобус з білорусами, 17 поранених
У Польщі на трасі між містами Лодзь і Лович перекинувся автобус з громадянами Білорусі, які прямували до Білорусі з Праги.
10:38
Депутата правлячої партії Угорщини звинуватили у корупції
Депутата правлячої партії Угорщини "Фідес" Роланда Менгу офіційно звинуватили в корупції.
10:18
Сервери виборчого штабу Макрона атакували пов'язані з Росією хакери - ЗМІ
Сервери виборчого штабу кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона атакували хакери, пов’язані з російською розвідкою ГРУ.
10:14
У Каталонії провели антитерористичну операцію, є затримані
У провінції Барселона о 4.30 ранку розпочалася антитерористична операція.
10:08
В ПАРЄ схвалили механізм розслідування корупційних звинувачень до Аграмунта
Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи схвалило рішення про створення незалежного органу, що має розслідувати звинувачення в корупції, висловлені на адресу кількох топ-посадовців ПАРЄ, включаючи президента Педро Аграмунта.
09:52
У країнах Балтії розпочинаються навчання ВПС країн НАТО
У вівторок і середу - 25 і 26 квітня - в Балтійському повітряному просторі, переважно над Литвою, будуть проходити військово-повітряні навчання НАТО Ramstein Alloy.
09:49
Більшість шотландців проти нового референдуму про незалежність - опитування
Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен раніше заявила, що референдум про незалежність повинен відбутися восени 2018-го або весною 2019 року.
09:36
фотоПідводний човен США прибув до Південної Кореї, КНДР почала великі навчання
Північна Корея у вівторок святкує 85-річчя збройних сил і подібні ювілеї вже відзначалися ракетними випробуваннями.
09:17
Макрон впевнено переможе Ле Пен у другому турі виборів - опитування
Опитування дають Макронові 64 відсотки голосів у другому турі, Ле Пен - 36.
09:06
У Брюсселі відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО
У засіданні візьме участь віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.
08:57
США мають намір скоротити допомогу Україні на 68,8% у 2018 році - ЗМІ
Обсяги допомоги для України на 2018 рік в попередньому плані бюджету мали би складати понад $570 млн. Натомість, новий проект передбачає скорочення фінансування до $177 млн або на 68,8%.
08:51
Північна Корея провела масштабні артилерійські навчання - ЗМІ
Північна Корея провела найбільші артилерійські навчання в районі порту Вонсан.
08:24
Ле Пен оголосила себе позапартійною до завершення президентських виборів
Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен вирішила тимчасово відійти від керівництва ультраправою партією "Національний фронт".