ЄС хоче виключити фінансові послуги з торгової угоди з Британією після Brexit

Вівторок, 25 квітня 2017, 11:01

Євросоюз має намір виключити сектор фінансових послуг з торгової угоди з Великою Британією після Brexit. Такі зміни були нещодавно внесені в проект документу щодо переговорів з британцями.

Про це повідомляє Euractiv.

У документ також внесений пункт, що громадянам ЄС має бути надана постійний посвідка на проживання в Британії після 5 років життя там.

Новий текст свідчить, що будь-яка вільна торгова угода, яка б надала Лондону, що є провідним фінансовим центром Європи, постійний доступ до ринків ЄС, вимагатиме, щоб Британія продовжувала дотримуватися стандартів регулювання та нагляду у ЄС.

Нова лінія була узгоджена 24 квітня радниками глав держав та урядів ЄС в рамках підготовки до саміту Євросоюзу 29 квітня, який буде присвячений Brexit.

Подібний пункт може стати серйозною проблемою у переговорах, адже прем'єр Британії Тереза Мей у листі, який вона відправила в ЄС, повідомляючи про початок Brexit, писала про угоду про вільну торгівлю, що охоплює фінансові послуги.

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Європейський Союз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.