31 грудня 2018

Новини
23:05
Аеропорт Амстердаму провів евакуацію пасажирів через загрозу вибуху
Незабаром у аеропорті повідомили про арешт порушника. Їм виявився 51-річний канадієць. Вибухового пристрою у нього виявлено не було.
17:27
МЗС з 1 січня не оформлюватиме візи у міжнародних аеропортах
Розширюється перелік підстав щодо видання електронної візи. Зараз підставою є лише туристична або ділова поїздка.
16:12
Боснійські серби скасували новорічний концерт через протести
У понеділок поліція заявила, що розшукує п'ятьох осіб після того, як через недільні демонстрації в місті Баня-Лука довелося скасувати концерт місцевої співачки.
14:44
Речник Ватикану та його заступниця несподівано подали у відставку
Американець Грег Бурк та його заступниця іспанка Палома Гарсіа Овехеро оголосили про свої відставки, але не пояснили причини.
13:49
Поліція затримала 39 людей після інциденту з різаниною в Лондоні
39 осіб були затримані цієї ночі у Лондоні після того, як поліція виявила чоловіка з важким ножовим пораненням на вулиці у районі Хаммерсміт.
13:14
У США заговорили про візит Трампа до Британії після Brexit
Президент США Дональд Трамп може відвідати Велику Британію в травні 2019 року після виходу країни в березні з Європейського Союзу.
12:37
Президент Польщі не розуміє підтримки "Північного потоку-2" країнами ЄС
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що йому важко зрозуміти підтримку деякими європейськими країнами будівництва газопроводу "Північний потік-2" і зауважив, що санкційну політику ЄС варто переглянути для збільшення тиску на РФ.
12:10
Ізраїль придбав українську "Кольчугу-М" — ЗМІ
11:44
В Румунії обурились ставленням Брюсселя: нас вважають країною "другого сорту"
Румунський політик звинуватив офіційних осіб Європейського Союзу у тому, що вони розглядають Румунію як країну "другого сорту".
11:20
Меркель закликала досягати цілей Німеччини, враховуючи інтереси інших
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель у своєму новорічному зверненні, що транслюватиметься по телебаченню ввечері в понеділок, 31 грудня, закликала жителів Німеччини до єднання і уваги до інтересів інших.
10:39
ФСБ заявила про затримання американця за шпигунство
Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання у Москві "при проведенні шпигунської акції" громадянина США Пола Вілана.
10:22
Трамп уповільнить виведення військ з Сирії - сенатор
Президент Дональд Трамп наказав сповільнити виведення військ США в Сирії, заявив у неділю сенатор-республіканець Ліндсі Грем.
09:53
США вийшли з ЮНЕСКО
Рішення Сполучених Штатів Америки вийти з Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО) офіційно набуває чинності у понеділок, 31 грудня.
09:11
У Чехії планують створити електронний каталог місць української пам’яті
Посольство України у Чехії наступного року планує почати роботу над створенням електронного каталогу місць української пам’яті на території країни.
08:45
Британія і Франція погодились посилено патрулювати Ла-Манш
Велика Британія і Франція домовилися посилити спільне патрулювання і розширити спостереження в Ла-Манші, щоб вирішити проблему потоків мігрантів, які намагаються нелегально дістатися на човнах до британських берегів.
08:24
Канцлер Австрії допускає поступове зняття санкцій з РФ, але підстав для цього не бачить
Канцлер Австрії Себастіан Курц підтримує поступове зняття санкцій з РФ за умови конкретного прогресу на сході України, проте сьогодні такий прогрес відсутній.
07:59
Франція розгорне додаткові сили поліції у новорічну ніч
Франція розгорне понад 147 тисяч правоохоронців та співробітників збройних сил для забезпечення порядку по всій країні у новорічну ніч.