В Румунії обурились ставленням Брюсселя: нас вважають країною "другого сорту"

Понеділок, 31 грудня 2018, 11:44

Румунський політик звинуватив офіційних осіб Європейського Союзу у тому, що вони розглядають Румунію як країну "другого сорту".

Із такою заявою він виступив у неділю напередодні початку головування Румунії у Раді ЄС, повідомляє Associated Press.

Високопоставлений чиновник румунської соціал-демократичної партії розкритикував високопоставлених чиновників ЄС, включно з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером.

"Румунія перебуває під особливим моніторингом ЄС. Деякі європейські чиновники ставляться до Румунії, як до країни другого сорту", - написав у неділю лідер румунських соціал-демократів Міхай Фіфор.

В суботу в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag Жан-Клод Юнкер поставив під сумнів готовність Румунії до головування в ЄС на тлі глибоких політичних розбіжностей всередині країни і спірної судової реформи.

"Я вважаю, що уряд Бухареста не до кінця усвідомив, що означає головувати в ЄС. Розсудливі дії вимагають готовності прислухатися до інших і сильного бажання ставити свої власні проблеми на другий план. У мене є деякі сумніви", - сказав Юнкер.

Минулого місяця Єврокомісія прийняла надзвичайно критичну доповідь про судову реформу, яку провів уряд Румунії. За словами Брюсселя, ці заходи можуть підірвати незалежність суддів та прокурорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: