Сікорський, Штайнмайєр та Лавров обговорять вирішення кризи в Україні

Вівторок, 10 червня 2014, 09:45

10 червня у Санкт-Петербурзі почнуться тристоронні переговори Німеччина - Польща - Росія. Міністри закордонних справ трьох країн обговорюватимуть кризу в Україні та шляхи її подолання, водночас, українська сторона у цих переговорах не братиме участі.

Про термінову зустріч Франк-Вальтера Штайнмайера, Радослава Сікорського та Сергія Лаврова з цього питання було домовлено наприкінці минулого тижня.

Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер перед відльотом до Санкт-Петербургу заявив про позитивну динаміку в українській кризі.

"У конфлікті на Україні вперше за багато місяців видно слабке світло в кінці тунелю, - йдеться в заяві Штайнмайера, опублікованому на сайті МЗС Німеччини

На думку німецького міністра, ця група покликана покласти край насильству в Україні та продовжити діалог розпочатий в рамках національних круглих столів.

"Створена тристороння контактна група, за участю представників України, Росії та ОБСЄ, повинна при повному узгодженні сторін зосередитися на тому, щоб покласти край насильству і продовжити діалог, розпочатий в рамках національних круглих столів", - вважає Штайнмайер.

Раніше повідомлялось, що Росія вважає найспішнішим проведення тристоронніх переговорів у іншому форматі - РФ-ЄС-Україна."Ми як і раніше вважаємо, що це буде оптимальним шляхом. Ми зацікавлені в такому розвитку подій", - сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров в понеділок на прес-конференції у Фінляндії. Якою буде додана вартість переговорів у форматі Німеччина - Польща - Росія, наразі не повідомляється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.