Єврокомісія відмовилася припинити фінансувати аборти в країнах, що розвиваються

Середа, 11 червня 2014, 10:29

Європейська комісія відхилила прохання Європейської громадської ініціативи припинити фінансувати аборти в країнах, що розвиваються, повідомляє EurАctiv France.

Як відомо, ЄС очолює список країн, котрі надають фінансову допомогу на проведення абортів країнам, що розвиваються, на відміну від США де така допомога суворо заборонена.

Відхилена вимога була висунута  громадською ініціативою "Один з нас", котра зібрала більше мільйона підписів у семи країнах-членах на підтримку заборони надання допомоги на аборти з податків європейців.

"Для забезпечення узгодженості в областях своєї компетенції, де життя людського ембріона ставиться на карту, ЄС повинен встановити заборону і припинити фінансування діяльності, яка припускає руйнування людських ембріонів, зокрема в галузі надання допомоги дослідженням, розробці і охороні здоров'я", сказав один з організаторів ініціативи.

Тим не менш, незважаючи на дотримання всіх формальностей, Європейська комісія відхилила вимогу.

Нагадаємо, що у 2008-2012 роках ЄС пожертвував приблизно €1,5 млрд. на охорону здоров’я матерів та немовлят в країнах, що розвиваються. Частина цих грошей була використана на фінансування абортів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: