Правила ЄС повинні бути зосереджені на можливості інвестицій - МВФ

Середа, 11 червня 2014, 12:05

Правила ЄС по скороченню державного боргу  перешкоджають державним інвестиціям і "передбачають проціклічність", продовжуючи вести до рецесії, заявив директор європейського відділення Міжнародного валютного фонду, Реза Могадам на Брюссельському економічному форумі у вівторок, 10 червня.

"Динаміка заборгованості, тобто, еволюція співвідношення боргу до ВВП, повинна бути єдиним фінансовим якіром", зазначив він.

"Фіскальні рамки постійно перешкоджають інвестиціям .... і передбачають проциклічність і погіршення ситуації у найважчі часи", наголосив Могадам, додавши, що "вони повинні бути де-факто припинені під час кризи."

Проциклічною політикою вважається та, яка робить наголос на економічних чи фінансових умовах, на відміну від антициклічних заходів, які можуть стимулювати економіку шляхом витрат на інфраструктуру в період економічного спаду.

Італійський прем'єр-міністр Маттео Рензі вказав, що він використовуватиме шестимісячний строк  президентства своєї країни в ЄС, який починеться в липні, щоб домогтися тимчасового спрощення бюджетних правил для урядів, які інвестують в просування реформ, таких як інфраструктурні проекти або дослідження та інновації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.