Делегація ЄС зустрілася з палестинськими чиновниками в Газі

Середа, 11 червня 2014, 17:02

Делегація європейських дипломатів зустрілася з міністрами нового палестинського "уряду єдності", повідомляє Israel national News.

Джон Гатт-Руттер, представник ЄС в Юдеї, Самарії і Газі, також був присутній на зустрічі, разом з дипломатами з Франції, Швеції, Данії та Португалії.

З 17 міністрів новоствореного уряду четверо працюють на постійній основі в Газі.

Уряд було приведено до присяги 2 червня під час підписання мирної  угоди між ісламістськими лідерами ХАМАСу та Палестинською автономією під проводом Рамалли.

Зустріч дала можливість привітати міністрів з призначенням  і отримати інформацію про ситуацію в Газі, а також оприлюднити "політичне повідомлення, що ми підтримуємо національний уряд консенсусу", сказав чиновник на правах анонімності.

"Це було продовженням опублікованої заяви",  заявила  Кетрін Ештон, яка привітала новий уряд національної єдності.

Варто відзначити, що Хамас  знаходиться в списку терористичних організацій ЄС. Список включає в себе як "ХАМАС" і "ХАМАС Ізз ад-Дін аль-Касем", що означає, що і військові та урядові гілки ХАМАСу визнаються терористичними групами ЄС.

Палестинський уряд єдності був створений як "безпартійний, незалежний" від "технократів", в спробі попередити критику на адресу участі ХАМАСу. Але критики відзначають, що "тимчасовий уряд", - основним завданням котрого є організація загальних виборів до кінця року і котрий не має політичного мандата - безсумнівно, буде залежати від ХАМАСу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.