Прем'єр Італії очікує ще більших інвестицій з Китаю.Італійцям пророкує конкуренцію

Середа, 11 червня 2014, 16:52

Прем'єр-міністр Італії Матео Ренці закликає Китай більше інвестувати в економіку Італії, самим же італійським підприємцям пророкує жорстку конкуренцію з Піднебесною.

"Закликаю Китай ще більше інвестувати в Італію. З 33 млрд. євро інвестицій, 23 млрд. припадає на Китай", - заявив Прем'єр міністр Італії Матео Ренці 11 червня в Пекіні під час першої зустрічі бізнес-форуму "Італія-Китай", передає ANSA.

За останній рік китайці інвестували 23 млрд. євро в економіку Італії, але на думку Ренці цього замало і очікує від Піднебесної більших вливань в економіку своєї країни. Глава Уряду також попередив італійських підприємців, що їм прийдеться зіткнутись з китайськими виробниками.

"Попереджаю італійських підприємців про жорстку конкуренцію з китайцями, яка  обов'язково буде. Готуйтесь", - наголосив Ренці.

В свою чергу президент Китайської Народної Республіки Сі Дзіпінь наголосив, що Італія та Китай "давно залишаються дружніми країнами" і запевнив, що Китай буде ще більше інвестувати в Італію.

Як зазначають експерти, великих інвестиційних вливань Італія покладає великі надії на міжнаордну виставку "Експо - 2015", яка пройде в Мілані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: