Міжнародна фінансова корпорація інвестує в Україну 400 млн. доларів

Четвер, 12 червня 2014, 14:34

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) планує в 2014 році інвестувати близько 400 млн дол. у проекти в Україні.

"Щодо планів на майбутнє. Ми вже оголошували з групою Світового банку, що плануємо інвестувати до 3,5 млрд дол. США в економіку України. Це за 2014 календарний рік. Туди також входить частка IFC. Порядок цифр - від 300 до 400 млн дол. Агросектор для нас пріоритетний. Тому, думаю, більше половини", - про це 12 червня на прес-конференції повідомив керівник регіонального представництва IFC в Україні і в Республіці Білорусь Руфат Алімандаров, передає УНІАН.

Також Алімандаров повідомив, що у зв'язку зі складною політичною і економічною ситуацією в Україні компанія IFC має намір переорієнтовуватися на короткострокове фінансування проектів.

"Ми бачимо сьогодні великий попит у короткостроковому фінансуванні. Тому що існує гострий брак з ліквідністю, зокрема в банківському секторі. Якщо раніше ми фокусувалися на більш довгострокові проекти, то сьогодні ми бачимо необхідність у короткостроковому обіговому капіталі", - зазначив Алімандаров.

IFC як член групи Світового банку є найбільшим глобальним інститутом розвитку, зосереджує свою діяльність виключно в приватному секторі. У період з 2004 року IFC інвестувала в Україну 3 млрд дол. США зі свого рахунку і мобілізувала 760 млн дол. США за рахунок інших інвесторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.