Оподаткування буде ключовим питанням ЄС у найближчі п'ять років - Рен

Четвер, 12 червня 2014, 16:16

Єврокомісар Оллі Рен заявив, що вирішення питання агресивного податкового планування транснаціональними корпораціями буде одним з "ключових питань" для Європейського парламенту протягом наступних п'яти років.

Виступаючи на заході, організованому європейським рухом Ірландії в четвер 12 червня в Брюсселі, єврокомісар, який був обраний в євро депутатом від Фінляндії на європейських виборах минулого місяця, наголосив, що в ході виборів був чіткий сигнал від європейської громадськості щодо цього питання .

 "Якщо і було єдина позиція громадськості . . то вона стосувалася того, що ми повинні продовжувати діяти інтенсивно проти податкового шахрайства, проти ухилення від сплати податків і проти агресивного податкового планування багатонаціональних корпорацій", зауважив він.

Відмовившись коментувати деталі вчорашньої заяви європейської комісії стосовно того, що вона веде розслідування конкретних податкових угод між великими корпораціями і урядами Ірландії, Люксембургу і Нідерландів, Комісар привітав цей крок.

"Я думаю, це дуже важливо, що Комісія втрутилася", сказав він. "Ми зробили вже багато протягом останніх п'яти років, насправді ми зробили більше, протягом останніх п'яти років, ніж у попередні 50 років. . . Я вважаю, звичайно, що у Європейському парламенті в найближчі п'ять років оподаткування буде одним з ключових питань і одним з ключових викликів для Комісії."

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.