В Німеччині розслідують можливий продаж енергокомпанії росіянам

Понеділок, 16 червня 2014, 09:32

Міністерство економіки Німеччини заявило, що почало розслідування запланованого продажу компанією RWE AG її підрозділу з видобутку нафти й газу групі російських інвесторів. В Мінекономіки Німеччини зокрема вивчають чи не суперечитиме угода стратегічному інтересу держави, повідомляє Українська енергетика.

Про це йдеться в заяві речниці міністерства. В документі також точнили, що уряд почав розслідування,але воно "необмежене" та не пов’язане з будь-якими потенційними занепокоєннями щодо угоди. Міністерство має два місяці, щоб вивчити угоду.

В березні друга за ринковою ціною енергетична компанія Німеччини погодилася продати свій підрозділ RWE Dea за близько 4,5 млрд. євро групі російського мільярдера Михайла Фрідмана. За угодою інвестиційна компанія Фрідмана L1 Energy також прийме близько 600 млн. євро зобов’язань RWE, що підвищить вартість угоди до 5,1 млрд.. євро.

Раніше уряд Німеччини заявляв, що не очікує, що угоди порушить стратегічний інтерес країни чи санкції, накладені на Росію США та Європейським Союзом.

Видобуток нафти RWE Dea в Німеччині складає лише 1% від споживання. Продаж підрозділу є важливим елементом стратегії компанії зі скорочення боргів в близько 30 млрд. євро та збереження грошових коштів. Як багато європейських конкурентів, RWE проходить процес глибокої реструктуризації через те, що субсидована енергія з відновлюваних джерел продовжує руйнувати її ключовий бізнес – генерацію електроенергії на промислових газових та вугільних електростанціях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.