Українці в Норвегії жорстко критикують першого помічника Порошенка

Понеділок, 16 червня 2014, 11:23

Після призначення посла України в Норвегії Юрія Онищенка першим помічником Петра Порошенка, обурилося українське земляцтво, яке звинувачує Онищенка в пристосовництві, небажанні працювати для України і низькому професіоналізмі. Про це ЄвроПравді стало відомо з їхніх офіційних повідомлень в Facebook.

Так, протягом подій зими 2013-2014 років українська діаспора в Норвегії неодноразово зверталася до посольства в Норвегії і особисто до Юрія Онищенка, щоб той висловив свою позицію. На що Онищенко всякий раз говорив, що він буде підтримувати Януковича, а коли майже півтори сотні українських дипломатів написали лист на підтримку української демократії, категорично заявив, що його підпису під цим листом не буде.

В результаті земляцтво написало в український МЗС лист, де описало поведінку посла, і отримало на нього (з другого разу) відповідь, в якому МЗС запевняв у патріотичності Онищенка.

Після втечі Януковича, посол став пропонувати українському земляцтву в Норвегії "допомогу і сприяння".

Більш того, після початку російської агресії в Криму російське посольство стало вести активну діяльність: проводилися прес-конференції, виступи в пресі. А українське посольство, за словами наших співгромадян, не робило нічого, щоб донести позицію України до громадськості Норвегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.