Словаччина готова імпортувати більше газу з Європи

Вівторок, 17 червня 2014, 09:07

Словаччина має можливість імпортувати до 90 млн. кубометрів газу на день з західної Європи, якщо буде потреба, заявив прем’єр-міністр Роберт Фіцо, передає Українська енергетика.

Виступаючи на прес-конференції з прем’єр-міністром Чехії Богуславом Соботкою та Комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Еттінгером, Фіцо сказав, що його країна не зареєструвала зменшення потоків газу з України.

"Ми готові до максимуму. Перш за все, ми можемо постачати в словацьку мережу 90 млн. кубометрів газу на день з двох транзитних пунктів на західному кордоні", сказав він, додавши, що Словаччина має запаси, яких вистачить до осені.

Чеська Республіка також готова до можливих перебоїв з постачанням, проте не очікує, що вони стануться, заявив прем’єр-міністр країни.

"Чеська Республіка зараз готова до потенційних перебоїв, проте ми віримо, що цього не станеться, бо для цього немає причин", сказав Богуслав Соботка.

Раніше ЄвроПравда повідомляла, що Україна підписала угоду зі Словаччиною про реверс газу. Плануові обсяги реверсу становлять 22 млрд. куб м. і мають розпочатись з вересня 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.