Україна пропонує ЄС спільний облік газу в своїх ПСГ

Середа, 18 червня 2014, 12:11

Україна запропонує ЄС здійснювати спільний облік поставок російського газу на територію країни, а також заповнення українських підземних сховищ газу (ПСГ), повідомляє Інтерфакс.

"Міністерству енергетики я доручаю спільно з нашими європейськими партнерами здійснювати спільний облік як поставок природного газу на територію України, так і ми готові до того, щоб спільно враховувати наявність газу в газосховищах України", - сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду в Києві в середу, 18 червня.

Він висловив упевненість, що європейські партнери будуть зацікавлені в такій пропозиції.

Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю близько 32 млрд куб. м. Дванадцять сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз" (31 млрд куб. м), ще одне сховище (1 млрд куб. м) - ДАТ "Чорноморнафтогаз".

"Газпром" з 9:00 понеділка, 16 червня, припинив поставки газу в Україну, продовжуючи постачати його транзитом через українську ГТС до країн Європи. Обсяги транзитних поставок, станом на понеділок становили 185 млн куб. м на добу. За минулі після цього два дні словацький оператор Eustream не зафіксував зниження тиску або зменшення обсягів транзитних поставок на виході з української ГТС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.