ЦБ Норвегії не буде підвищувати ставки до кінця 2015 року - прогноз

Середа, 18 червня 2014, 16:06

Центробанк Норвегії, швидше за все, не буде посилювати кредитно-грошову політику і піднімати базові ставки довше, ніж очікувалося раніше, на тлі закінчення інвестиційного буму в країні, що є найбільшим виробником нафти в Західній Європі, прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg, повідомляє Інтерфакс.

На черговому засіданні, яке відбудеться в четвер, керівництво банку залишить базову ставку за депозитами "овернайт" на рівні 1,5%, вважають всі 22 економіста, що брали участь в опитуванні. Крім того, аналітики найбільших банків країни DBN SA, Nordea Bank, Svenska Handelsbank AB і SEB AB відзначили, що ЦБ може залишити цю ставку на поточному рівні довше, ніж до літа 2015 року - останнім часом найчастіше називався саме цей період.

"ЦБ не стане говорити про можливість додаткового зниження ставок, а скорочення обсягу інвестицій в нафтову галузь і низькі ставки за кордоном сприяють збереженню поточного курсу протягом тривалого часу", - сказала старший аналітик SEB Еріка Блумгрен.

За даними опитування національного статистичного агентства Норвегії, нафтові фірми очікують зниження обсягу інвестицій на 21% в наступному році. На нафтову промисловість припадає близько 22% ВВП країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: