Майбутній глава уряду Болгарії не піде на поводу Росії щодо "Південного потоку"

Четвер, 19 червня 2014, 09:33

Болгарія має рухатися вперед з підтримуваним Росією проектом газопроводу "Південний потік" лише якщо він відповідатиме всім законам Європейського Союзу, заявив опозиційний лідер Бойко Борисов, який є найбільш імовірним претендентом на посаду наступного прем'єр-міністра Болгарії, повдіомляє Українська енергетика.

"Принцип зрозумілий: разом з Єврокомісією та зі згодою ЄС - ми будемо далі будувати газопровід. Якщо ж хтось ці правила не будуть поважати, будівництво буде припинене", - заявив Бойко Борисов, передає Reuters.

Борисов зазначив, що якщо формуватиме наступний уряд після виборів, він також виключить з торгів за право будівництва проекту будь-яку компанію, якщо на неї будуть накладені санкції Сполучених Штатів чи ЄС щодо українського конфлікту.

ЄвроПравда раніше повідомляла, що на даний момент призупинено будівництво газовпроводу "Південний потік" по території Болгарії через неспівмірність проекта з деякими законами ЄС. В наслідок стався розкол в серед політичної еліти країни, що призвів до політичної кризи.

В наслідок цього президент Болгарії Росен Плевнелієв після консультацій з лідерами парламентських партій прийняв рішення провести дострокові паралментські вибори через нестабільну політичну ситуацію в країні. За попередніми даними вибори можуть пройти в період з 28 до 12 жовтня, передає Novinite.bg

Росія відреагувала на призупинення будівництва "Південного потоку" критикою в адрес ЄС. Міністр енергетики РФ Олександр Новак вважає, що "ЄС заставляє керівництво Болгарії призупинити будівництво газопроводу" і таким чином гальмується процес подальшого прокладання "Південного потоку" до інших країн.

Фактично через Болгарію проходить найбільша частина європейської сухопутної частини "Південного потоку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: