Росіяни повідомили ЄС, що вони хочуть купити RWE Dea

Четвер, 19 червня 2014, 11:14

L1 Energy, яка належить російській "Альфа-груп", 11 червня повідомила Європейську комісію про заплановану угоду з купівлі у німецької RWE AG нафтогазового бізнесу (RWE Dea), повідомляє Інтерфакс.

Європейська комісія запрошує зацікавлених третіх осіб представляти свої думки щодо купівлі-продажу RWE Dea.

Як повідомлялося, в березні RWE і L1 Energy домовилися про купівлю-продаж RWE Dea за 5,1 млрд євро (сама RWE Dea була оцінена в 4,5 млрд євро, російський покупець також повинен був узяти на себе її борги на 600 млн євро).

Тим часом, у червні уряд Німеччини почав вивчення операції на предмет того, чи не загрожує вона національним інтересам країни, включаючи безпеку в енергетиці. Розслідування влади Німеччини може зайняти два місяці.

Повідомлялося, що домовленість з RWE і L1 Energy може стати найбільшою зарубіжної покупкою російського бізнесу за всю історію. Однак, якщо Німеччина її зупинить, це буде найбільше втручання керівництва західної країни в угоду за участю російського бізнесу з початку української кризи.

Обсяг видобутку Dea в 2012 році склав 31 млн барелів нафтового еквівалента (84 тис. барелів на добу, майже 4,5 млн тонн).

RWE Dea веде видобуток в Німеччині, Великобританії, Норвегії, Єгипті та Данії; в Алжирі та Лівії ведеться облаштування родовищ. Ведеться розвідка в Алжирі, Ірландії, Лівії, Мавританії, Польщі, Тринідаді і Тобаго, Туркменії. Також компанія управляє потужностями зі зберігання газу в Німеччині. У компанії зайнято більше 1300 чол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: