Катайнен претендує на посаду Баррозу

Понеділок, 2 червня 2014, 18:19

Оллі Рен, єврокомісар  з економічних і монетарних питань та євро, невдовзі приступить до виконання своїх обов’язків депутата Європарламенту.  На його посаду, ймовірно, буде призначений Прем'єр- міністр Фінляндії Юрки Катайнен, повідомляє EurActiv. Катайнен не приховує, що він хоче стати наступним президентом Європейської комісії.

Згідно з інформацією, отриманою від EurActiv, Оллі Рен, котрий був обраний євродепутатом своєю ліберальною Центристською партією, вирішив зайняти своє місце як парламенті.

Це означає, що президенту Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу доведеться попросити фінський уряд направити ще одного представника Фінляндії, котрий міг би зайняти належне місце в Колегії єврокомісарів, де мусять бути представлені всі 28 країн-членів ЄС.

На саміті 27 травня, прем'єр - міністр Фінляндії Юрки Катайнен заявив , що він готовий переїхати до Брюсселю на початку липня, якщо буде призначений на посаду єврокомісара .

"Я готовий  розпочати роботу 1 липня ", - сказав Катайнен фінським журналістам у вівторок у Брюсселі.

Катайнен не приховує своє зацікавленості в вищих постах ЄС, зокрема, в посаді президента Європейської комісії. У квітні минулого року він сказав, що піде у відставку влітку цього року після трьох років перебування на посаді і, таким чином, зможе займатися міжнародною та європейською політикою.

Зважаючи на зростання протистояння серед глав держав ЄС і уряду проти кандидатури Жана-Клода Юнкера на даний пост, не виключено, що інший політик, прихильний до Європейської народної партії,  отримає  цю роботу.

Проте, Катайнен далеко не єдиний можливий компромісний кандидат. EurActiv повідомляє, що в Європейському парламенті часто згадується ім'я колишнього прем'єр-міністра Латвії Валдіса Домбровскіса.

"Настав час для нових осіб", - повідомило  джерело ЄНП EurActiv, даючи зрозуміти, що Юнкер далеко не най вірогідніший кандидат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.