США і ЄС домовилися про нові санкції проти Росії

Понеділок, 23 червня 2014, 09:28

Керівники США, Франції та Німеччини погодилися з застосуванням нових санкцій щодо Росії, у разі ескалації напруженості на південному сході України, повідомив у суботу Білий дім, повідомляє Інтерфакс.

"Вони домовилися, що якщо Росія негайно не зробить конкретних кроків по деескалації ситуації в східній Україні, США і Євросоюз скоординують додаткові дії для того, щоб Росія заплатила за це ще більш високу ціну", - йдеться в поширеній заяві Білого дому.

У ньому наголошується, що домовленість про це була досягнута за підсумками телефонних переговорів президента США Барака Обами з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

У заяві також наголошується, що лідери трьох країн підтримали рішення українського президента Петра Порошенка про тимчасове припинення вогню і зажадали від Росії відвести війська від українського кордону.

Раніше представник американської адміністрації Джош Ернест заявив журналістам, що Сполучені Штати ні за яких обставин не візьмуть використання Росією своїх військових контингентів на російській території.

"Ми уважно стежимо за ситуацією. Ми не приймемо використання Росією своїх збройних сил у східній Україні під будь-якими приводами", - підкреслив він.

Представник держдепартаменту США Джен Псакі також зазначила, що США "впевнені" в концентрації російських військ на кордоні з Україною, а також у тому, що "додаткові танки готові виїхати в місця зосередження" на кордоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.