Росія самостійно введе обмеження проти українського експорту

Понеділок, 23 червня 2014, 12:26

Рішення про захист свого ринку в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС прийме уряд Росії, а не Євразійська економічна комісія, заявив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов.

"З тієї нормативної бази, яка існує у нас зараз в Єдиному економічному просторі, після того, як матеріал сьогодні розглядався на раді (Євразійській економічній комісії - ЄвроПравда), у РФ з'являється право прийняти рішення на національному рівні", - зазначив він. "Тобто у нас тепер є можливість застосовувати заходи митно-тарифного регулювання на рівні рішення уряду РФ. Нам тепер вже для цього рішення "на трьох" не потрібно", - додав перший віце-прем'єр.

Ігор Шувалов уточнив, що на засіданні Ради ЄЕК у понеділок, 23 червня, розглядалося питання можливого застосування додатка 6 до договору про зону вільної торгівлі в СНД у зв'язку з можливим підписанням Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом. Цей додаток дозволяє застосовувати всередині зони вільної торгівлі нульові ставки мита до країн, які уклали подібну угоду з іншими державами, якщо це призвело до істотного зростання імпорту через перетин зон вільної торгівлі. При цьому ставки нових мит не можуть бути вище зобов'язань щодо СОТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.