МЗС радіє рішенню Ради ЄС

Понеділок, 23 червня 2014, 21:52

В Міністерстві закордонних справ позитивно оцінюють результати засідання Ради ЄС 23 червня.

"Європейський Союз вкотре підтвердив солідарність з Україною, ухваливши низку важливих рішень. Важливо, що при цьому держави-члени ЄС врахували позицію нашої держави, висловлену міністром закордонних справ України, якого вперше в історії відносин між Україною та ЄС було запрошено до участі у подібному засіданні",-- говориться в заяві МЗС.

В МЗС сподівається, що підтримка з боку ЄС мирного плана Президента Петра Порошенка, змусть Росію "вжиття ефективних заходів для припинення незаконного переміщення бойовиків, зброї та обладнання на територію України, здійснення впливу на сепаратистів з метою припинення насильства, складання зброї та звільнення заручників, утримання від нарощування військової присутності біля українського кордону, а також скасування дозволу Ради Федерації Федеральних Зборів РФ на використання збройних сил РФ на території України".

Відсутність таких кроків, наголошують в МЗС, призведе до "подальшого розширення санкцій проти РФ".

Окремо наголошується на невизнанні з боку ЄС незаконної анексії Криму. "Предметним підтвердженням цієї позиції стало прийняте за підсумками засідання рішення про заборону імпорту до ЄС товарів, вироблених у Криму, за винятком тих, чиє українське походження буде підтверджене уповноваженими органами України",-- відзначено у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.