США та ЄС мають допомогти Україні, якщо мирний план не виконуватиметься - Порошенко

Вівторок, 24 червня 2014, 09:16

США та Європейський Союз мають докласти рішучих зусиль на підтримку України, якщо мирний план не виконуватиметься, повідомляє УНІАН.

Про це президент України Петро Порошенко сказав у телефонній розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Байден оцінив дії української влади як правильні та високопрофесійні.

Порошенко заявив, що припинення вогню з боку бойовиків має супроводжуватися звільненням заручників і перекриттям кордону для зупинення проникнення на територію України найманців, зброї та наркотиків з російського боку. Президент констатував, що зараз Росія має продемонструвати реальні кроки назустріч.

Президент України наголосив: якщо мирний план не виконуватиметься, то США і ЄС мають докласти рішучих зусиль на підтримку України, зокрема рішенням Європейської ради 27 червня. На думку голови держави, трансатлантична солідарність у цьому питанні є дуже важливою.

Джозеф Байден поінформував Петра Порошенка про розмову президента США Барака Обами і президента РФ Володимира Путіна, яка була майже повністю присвячена українському питанню.

У відповідь Порошенко висловив подяку США за підтримку, зокрема у розширенні програм співпраці у сфері безпеки та оборони. Між іншим, йшлося про одночасні короткострокові заходи для надання термінової допомоги, а також довготермінові програми для побудови інституційної спроможності української армії.

Віце-президент США також позитивно оцінив залучення до тристороннього формату переговорів з імплементації мирного плану другого президента України Леоніда Кучми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: