Європейська карта медичного страхування вже на руках у 200 млн осіб

Вівторок, 24 червня 2014, 14:14

Майже 200 млн осіб вже одержали європейську карту медичного страхування, повідомляє прес-служба Єврокомісії. Це означає, що більше половини застрахованого населення ЄС вже скористалося цією можливістю застрахувати своє здоров’я.

"Люди наразі планують свої літні відпустки, і нам приємно бачити, що все більше з них користуються європейською картою медичного страхування. Вона дозволяє їм отримати медичне обслуговування під час подорожей по ЄС, Швейцарії, Ліхтенштейну, Норвегії та Ісландії. Збільшення кількості користувачів карти підтверджує той факт, що люди впевнені в нашій системі і схвально ставляться до захисту, який вона надає", — прокоментував Ласло Андор, єврокомісар з питань працевлаштування, соціальних питаннь і політики соціальної інтеграції.

Європейська карта медичного страхування абсолютно безкоштовна, вона гарантує покриття всіх медичних витрат під час тимчасового перебування за кордоном.

Усі державні лікарні в межах згаданих країн приймають це страхування. Тим не меш, в Єврокомісії повідомили, що були зареєстровані відпадки відмов. Над цим ЄК планує працювати в майбутньому.

Цікаво, що оформити страховку можна онлайн, без подання додаткових документів. Європейські чиновники також попіклувалися про створення додатків для портативних пристроїв, аби якомога більше спростити процес оформлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: