Дії Кремля – варварство – МЗС

Середа, 25 червня 2014, 10:27

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський назвав дії Кремля варварством і запропонував не переоцінювати значення візиту президента РФ Володимира Путіна до Австрії, повідомляє Інтерфакс.

"Я пропоную не переоцінювати те, що відбулося у Відні, - це ні перемога Росії, ні чиясь поразка. Це не так лише з однієї причини – ми ж не розцінюємо участь президента Росії у подіях у Франції, вшануванні висадки союзників як перемогу або поразку, коли відбувся перший контакт між сторонами. Я б відійшов від цієї оцінки. Але, з іншого боку, ми є свідками варварства, ми не повинні припиняти говорити про це світові - варварство, яке йде від Кремля", - заявив Лубківський в ефірі "5 каналу" у вівторок ввечері.

"Ми б хотіли поставити питання Відню: яким чином вони приймають голову російської держави, яка здійснює агресію проти України? Більш того, ми озвучували свою стурбованість і занепокоєння з приводу організації такого візиту - чи означає це, що європейська позиція, позиція демократії, захисту фундаментальних принципів міжнародного права, вже не є дійсною? Це питання ми адресуємо до наших австрійських партнерів - треба бути дуже ретельними у виборі своїх стратегічних співрозмовників", - додав заступник міністра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.