Франція продала акції державної газорозподільної компанії на 1,5 млрд євро

Середа, 25 червня 2014, 11:29

Франція продала пакет акцій GDF Suez SA, найбільшої газорозподільної компанії країни, на суму 1,5 млрд євро, щоб залучити кошти для часткового фінансування придбання 20-процентної частки в компанії Alstom SA у Bouygues SA, повідомляє Інтерфакс.

Уряд Франції продав 3,1% акцій GDF Suez, скоротивши свою частку в компанії до 33,6%.

За словами інформованих джерел, акції були продані за ціною 20,18 євро, що відповідає нижній межі запропонованого цінового діапазону.

Відповідно до досягнутої 22 червня угоди, уряд Франції придбає 20% концерну Alstom у будівельної компанії Bouygues. При цьому уряд зможе купити папери машинобудівної компанії з дисконтом відносно ринкової ціни, але не нижче 35 євро.

Покупка цього пакета державою була названа урядом необхідною умовою придбання американською компанією General Electric енергетичного підрозділу Alstom за $17 млрд.

"Продаж акцій GDF Suez є частиною політики управління активами, що належать державі", - йдеться у спільній заяві міністра фінансів Франції Мішеля Сапена і міністра економіки Арно Монтебура.

За словами Монтебура, 2 млрд євро, залучені раніше урядом за рахунок продажу часток у компаніях Safran SA і Aeroports de Paris, також можуть бути використані для купівлі акцій Alstom.

Акції GDF Suez на торгах у Парижі в середу подешевшали на 3,1% - до 20,16 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: