Порошенко збирається провести ряд двосторонніх зустрічей в п'ятницю в Брюсселі

Середа, 25 червня 2014, 16:24

У ході візиту президента України Петра Порошенка до Брюсселя, під час якого планується підписання економічної частини Угоди про асоціацію України та ЄС, глава держави проведе також ряд двосторонніх зустрічей, повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, передає Інтерфакс.

''У п'ятницю нас очікує найважливіша і без перебільшення історична подія. Під час візиту президента України до Брюсселя відбудеться підписання економічних та секторальних положень Угоди України з ЄС'', - сказав Перебійніс на брифінгу в середу.

За його словами, це дозволить завершити процес, розпочатий 25 березня підписанням політичних положень Угоди. Дипломат також уточнив, що технічна процедура підписання узгоджена з європейською стороною.

Він підкреслив, що підписання відбудеться в будь-якому випадку, незважаючи на те, що ''багатьом це не подобається і (підписання – Ред.) хочуть зірвати''. ''Це цивілізаційний вибір українського народу'', - зазначив Перебійніс.

Дипломат також розповів, що в засіданні Європейської ради візьмуть участь глави держав країн-членів ЄС, керівництво європейських інституцій, а також президенти і прем'єр-міністри Грузії та Молдови, які також підпишуть угоди про асоціацію.

Крім ситуації в Україні на засіданні Європейської ради обговорюватимуться питання внутрішнього розвитку і зовнішньої політики ЄС, повідомив Євген Перебійніс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.