Штайнмайер хоче почути від Росії, як вона будуватиме далі відносини з Україною

Четвер, 26 червня 2014, 09:07

У Берліні очікують пояснень Москви щодо того, яким чином російська сторона має намір вибудовувати відносини з Україною, заявив у середу глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер, передає Інтерфакс

"Міністр закордонних справ Штайнмайєр очікує від Росії зрозумілого коментаря з приводу збитого нещодавно вертольота (в Україні – Ред.), а також про те, як Москва збирається співпрацювати з Україною", - йдеться в повідомленні, розміщеному в "Твіттері" німецького МЗС.

Раніше в МЗС РФ повідомили, що відбулася телефонна розмова глави російського зовнішньополітичного відомства Сергія Лаврова з Штайнмайером. "Під час обміну думками щодо розвитку ситуації в Україні обговорювали необхідність продовження перемир'я і припинення вогню з метою початку прямого діалогу між протиборчими сторонами за сприяння з боку ОБСЄ",- йдеться в повідомленні.

Як зазначають на Смоленській площі, "у цьому контексті було позитивно оцінено проведення у Донецьку 23 червня перших консультацій між представниками офіційної української влади і Південного Сходу України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: