Порошенко довів у ПАРЄ своє бажання проводити реформи

Четвер, 26 червня 2014, 15:14

Голова української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Іван Попеску (депутатська група "Економічний розвиток") відзначає успішність і перспективність виступу президента України Петра Порошенка в ПАРЄ, передає Інтерфакс.

"Це однозначний успіх України. Депутати всіх політичних фракцій ставили питання і отримували відповіді, і було видно, що ані питання, ані відповіді не підготовлені заздалегідь. І найголовніше, що члени Асамблеї побачили перспективу і бажання щось робити. Як щодо мирного врегулювання, так і щодо проведення реформ", - сказав він після сесії ПАРЄ.

Попеску зазначив, що сам факт першого іноземного візиту нового українського президента в Страсбург символічний, оскільки Україна є членом цієї організації, а також тому, що сам Порошенко свого часу був членом ПАРЄ від України. Крім того, він нагадав, що вже завтра президент відвідає Брюссель, де підпише Угоду про асоціацію з ЄС.

"І президент України робить заяву, що ми будемо робити все задля отримання запрошення не тільки до асоціації, а й до членства в ЄС", - сказав Попеску.

Він також звернув особливу увагу на те, що у своєму виступі Порошенко відзначив три основних пункти, за якими офіційний Київ не має наміру поступатися: територіальна цілісність України, мир і європейська інтеграція.

"Цей виступ було направлено більше в майбутнє, при цьому даються відповіді, як вирішувати питання сьогодення. Але це ще й великий кредит довіри, і це слово "кредит" передбачає втілення в життя", - сказав Попеску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: