Біля Дніпропетровської міськради піднято прапор ЄС

П'ятниця, 27 червня 2014, 13:23

У будівлі Дніпропетровської міської ради на знак підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом піднято прапор ЄС.

Як передає Інтерфакс, прапор підняв перший заступник міського голови Вадим Шебанов. Прапор ЄС тепер майорить поряд з національним прапором України і прапором Дніпропетровська.

"Сьогодні, 27 червня, президент України Петро Порошенко підписав другу частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Як відомо, акції народного опору відбулися в нашій країні саме через відмову колишнього президента підписувати цей документ. Сьогодні мрія українців рухатися в напрямку європейського вектора отримала юридичний статус", - зазначив Шебанов.

За його словами, влада міста має намір робити все, щоб Дніпропетровськ і надалі розвивався в європейському напрямку.

Протягом 2013 року на адміністративних будівля у багатьох регіонах з'явилися прапори Ради Європи, які ідентичні прапору ЄС. Рішення про їх вивішування ухвалювали місцеві ради. Згодом прокуратура оскаржила ці акти в суді та в деяких областях місцеві адміністрації мусили зняти європейську символіку. Після початку Євромайдану у багатьох містах прапори повернулися на адмінбудівлі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.