Києву варто імплементувати УА, а не акцентувати на перспективі членства - Олександр Чалий

П'ятниця, 27 червня 2014, 15:46

Посол України, екс-глава Міністерства закордонних справ Олександр Чалий переконаний, що українській владі та дипломатії нині необхідно сконцентруватися на імплементації належним чином Угоди про асоціацію з ЄС та отримання безвізового режиму з Євросоюзом, а не провадити розмови про перспективи вступу України до ЄС.

"Я найбільше боюся, що нині замість імплементації належним чином цієї угоди ми знову почнемо всю нашу дипломатію та переговори з ЄС зводити до того, чи буде у нас членство в ЄС, як це вже бувало", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю, передає Інтерфакс.

Чалий наголосив, що необхідно спрямувати всю енергію на імплементацію Угоди про асоціацію і в політичній частині, і в економічній.

Крім того, на його думку, все українське суспільство має чинити тиск на свою владу та на Брюссель, щоб Україна якнайшвидше отримала безвізовий режим з Євросоюзом.

Чалий прогнозує, що перспектива членства України в ЄС виникне не раніше, ніж через 10-15 років.

"Але коли вона виникне, я не впевнений, що, якщо ми добре виконаємо ці два перші завдання, то захочемо стати членом ЄС", - зазначив дипломат, навівши як приклад такі країни, як Ісландія та Норвегія, які не є членами Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.