В Києві вдвічі поменшало європейських туристів

П'ятниця, 27 червня 2014, 16:07

Потік туристів, що в'їжджають до Києва з Європи, з початку 2014 року через нестабільну ситуацію в столиці та Україні скоротився приблизно на 50%.

Такі оперативні дані з посиланням на інформацію постійного моніторингу столичного туристичного ринку повідомив керівник відділу організації туристичної діяльності управління туризму Київської міської держадміністрації (КМДА) Леонід Матвєєв.

У зв'язку з цим влада Києва вважає перспективною співпрацю з Пекіном для збільшення потоку в'їзного туризму столиці та України за рахунок китайських туристів, додав він.

Внаслідок скорочення потоку в'їзного туризму в столиці також значно постраждали готелі у центрі Києва, зокрема "Дніпро" і "Хрещатик", завантаження яких з початку поточного року впало на 50-60%.

"Були дні, коли у них було заселені по п'ять-сім номерів. Це при тому, що у них по вісім поверхів і на кожному в середньому по 20 номерів", - додав Матвєєв.

У той же час він зазначив, що на сьогодні ситуація із в'їзним туризмом в Києві починає поліпшуватися, однак говорити про які-небудь істотні поліпшення із в'їзним туризмом, як у столиці, так і в Україні в цілому, можна буде тільки після встановлення миру в країні.

При цьому Леонід Матвєєв зазначив, що туристична галузь України в силу останніх подій навряд чи отримає необхідну фінпідтримку найближчим часом. Таким чином, розвиток української туристичної галузі зараз можливий лише шляхом співпраці влади з представниками бізнесу на умовах державно-приватного партнерства.

"Ще три-чотири роки тому у нас середнє перебування туристів у Києві становило 2,5 дні, сьогодні - вже чотири дні", - уточнив Матвєєв.

В даний час в цілому в Києві налічується близько 3 тис. турпідприємств, додав він. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.