Прем'єр Польщі "з дуба впав", пропонуючи "дурну" ідею централізувати закупівлі газу в ЄС - "Газпром"

Вівторок, 3 червня 2014, 12:26

"Газпром" піддав відвертій критиці ідею польського прем'єр -міністра Дональда Туска централізувати закупівлі газу в Європі, повідомляє Інтерфакс.

"Пан Туск - політик , який досить багато зробив для розвитку наших відносин. Раптом ні з того ні сього,  що називається, з дуба впав і каже, а чи не ввести нам закупівлі газу за прикладом якогось атомного агентства, де свого часу збагачений уран Європа закуповувала", - заявив на прес-конференції заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

"Так, ми ці ідеї теж чули в ході бесід по нашому (антимонопольному – Ред.) розслідуванню. Але все-таки газ - це особлива суть, особлива стезя. І пан Еттінгер (єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер – Ред.) теж погодився з тим , що ця ідея далека від будь-якої економічної розумності. Я багато чого можу розповісти, чому ця ідея дурна", - додав менеджер"Газпрому".

Нагадаємо, що дана пропозиція була висловлена Туском у плані Енергетичного союзу, котрий він представив на початку травня. Вона була розкритикована комісаром ЄС з енергетики, Гюнтером Еттінгером, котрий зазначив, що "газ – це продукт, а не політична зброя для ЄС", наголосивши, що ціни на газ повинні визначатися ринком, а не політикою. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.