ЄС закликав Італію економити

Вівторок, 3 червня 2014, 15:44

Європейський союз закликав Італію вдатися до більш жорсткої політики економії всупереч проханням прем'єр-міністра Маттео Ренці дати країні перепочинок від вимог ЄС аби скоротити заборгованість.

Дана рекомендація була дана в рамках щорічного представлення директив Європейської комісії, котрі охоплюють всі сфери державної політики, від дефіциту бюджету до правил на ринку праці. Директиви є частиною нової системи економічної координації ЄС, котра повиненна запобігти повторенню економічної кризи, що вирувала на великій частині континенту в останні роки.

Однак дана система не виправдовує покладених на неї очікувань. Так, Комісія неодноразово відкладала кінцеві строки виконання вимог по скороченню бюджетних дефіцитів, в основому у зв’язку зі скаргами Німеччини та Фінляндії, котрі заявляли, що в Брюселі не дотримуються правил формування бюджету, прийнятих в ЄС. Водночас, євроскептичні політичні сили, які отримали владу минулого місяця виборах до Європейського парламенту по всій ймовірності, посилять національний опір рекомендаціям, розроблених в Єврокомісією.

На Італію Комісія не тисне, принаймні на даний момент. Ренці на початку цього року попросив більше часу, щоб скоротити борг уряду, стверджуючи, що з низьким рівнем інфляції, що наразі присутній в Європі, знизити борг у відповідності до вимог ЄС занадто складно.

"Враховуючи дуже великий державний борг Італії, важливо підтримувати постійний ритм бюджетної консолідації ," сказав на прес -конференції Оллі Рен, Єврокомісар з економічних та монетарних питань та євро.

Виконання вимог Брюсселю може стати справжнім викликом для лівоцентриста Ренці, адже саме йому доведеться скорочувати борг, котрий наразі складає більше 130% від валового внутрішнього продукту.

"Якщо Італія знову впаде в рецесію, наші фіскальні правила дозволять автоматично переглянути вимоги", сказав пан Рен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: