Причиною ДТП у Польщі, де загинуло 7 українців, могла бути недбалість дорожніх служб

П'ятниця, 6 червня 2014, 09:02

Польські правоохоронці оголосили перші версії щодо причин атокатастрофи у Польщі, у якій загинули щонайменше 7 українців, п'ятеро травмовано.

Вчора журналісти, які відвідували місце події, були схильні покладати вину на українського водія, сьогодні виявилося, що причина могла бути іншою. Як стверджує прокурор округу Ополе Лідія Сєрадська, слідство розглядає дві головні версії:

1. вина водія українського мікроавтобуса.

2. вина польських дорожних служб, які своїм транспортом розміщеним на трасі заважали руху автомобілів і не попередили про це водіїв належним чином. Власне це, на думку прокурора могло спровокувати зіткнення. Зокрема, йдеться про, імовірно, несправну світлову стрілку оповіщення, яку згідно правил технічні дорожні служби мають виставляти перед місцем проведення робіт на трасі.

Прокурор також зазначила, що водій українського мікроавтобуса, побачивши технічний траспорт, встиг вирулити, але боком вдарився об технічну загорожу, потім перекинувся на дах та по інерції кілька метрів просунувся.

Версію прокурора про несправність вказівної стрілки підтверджує працівник фірми, яка в цей час вела роботи на трасі, де сталась аварія. Чоловік в листі до польського телебачення TVN24 написав: "Я неодноразово звертав увагу начальству, що з великої відстані та ще й під кутом не відно сигнальні вогні стрілки. Не раз і не два водії ледве уникали зіткнень бо прямо на їхньому шляху стояла колона технічного транспорту. Я навіть не сумніваюсь, що власне ця аварія сталась з цієї самої причини", - наголосив дописувач.

В свою чергу представник Генеральної дирекції місцевих доріг та автострад Міхал Ванда запевнив, що роботи, які велись на ділянці траси були належним чином попереджені ще за кілька кілометрів.

В місцевій прокуратурі сказали, що розглядають обидві версії, але сказали почекати кілька днів, щоб оприлюднити офіційний висновок.

У четвер в районі польського міста Гоголін недалеко Катовіц сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинули щонайменше 7 українців, троє травмовано.

Як повідомляла ЄвроПравда, ДТП сталося 5 червня об 11:15 за київським часом. Український мікроавтобус на швидкісній автостраді А-4 зіткнувся з технічним транспортним засобом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.