Франсуа Олланд домовляється про рукостискання Путіна та Порошенка

П'ятниця, 6 червня 2014, 09:57

Президент Франції Франсуа Олланд сподівається, що Путін потисне руку Порошенку, тим самим визнавши легітимність українського президента.

В пятницю 6 червня, під час святкування річниці висадки союзних військ в Нормандії, лідери 18 країн на чолі з президентом Франції докладуть зусиль до примирення та початку конструктивного діалогу між Україною та Росією.

Французькі дипломати повідомили, що Франсуа Олланд сподівається, що йому вдасться щонайменше переконати Володимира Путіна потиснути руку новообраному президенту України Петру Порошенку, повідомляє з посиланням на свої джерела авторитетне брюссельське видання EurActive.

Президент Росії вже встиг підтвердити свою готовність зустрітися найближчим часом з Бараком Обамою та Петром Порошенком. Варто зазначити, що Путін досі не визнав легітимності обрання Порошенка, інавгурація котрого відбудеться цієї суботи.

"Це важлива міжнародна подія, котра повинна служити інтересам миру… Ми повинні говорити в один голос, перш за все про Україну", заявив Олланд. "Росія має можливість вступити в переговори з Петром Порошенком прямо зараз. Путін повинен прийняти це. Якщо він не прийме, якщо продовжить підривати суверенітет України, у нас не буде іншого вибору, як вжити заходів у відповідь", додав він.

Нагадаємо, що в четвер, 5 червня, Путін та Кемерон відмовилися при зустрічі потиснути один одному руки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.