Для реформ в єврозоні потрібно більше часу – Дейсселблум

П'ятниця, 6 червня 2014, 10:24

Країнам єврозони треба надати більше часу для виконання бюджетних вимог аби реформи були ефективними, заявив глава Єврогрупи міністрів фінансів Йерун Дейсселблум на семінарі ЄС в четвер, 5 червня.

Європейська комісія повинна отримати право контролювати полегшення правил ринку праці, натомість надавши більше часу на скорочення державного боргу, вважає  Дейсселблум.

"Мені б дуже сподобався такий контракт. Це був би своєрідний компроміс між німецькою стороною Європи і італійською", зазначив він.

Нагадаємо, що Німеччина вже висувала вимоги південним країнам-членам з високою заборгованістю урізати витрати, тоді як прем’єр Італії Маттео Ренці висловив свою готовність стимулювати економічне зростання, підвищити державні доходи і зменшити відносну частку боргового тягаря.

Дейсселблум повідомив, що такі контакти наразі цілком реалістичні, оскільки цьогорічні державні фінанси вже переглянуті, а економіка країн єврозони перебуває в хорошому стані.

"Зараз саме час досягти згоди між північчю і півднем", сказав він. 

Тим не менш, його речниця наголосила, що дана пропозиція поширюється лише на країни, котрі вже зменшили свій дефіцит бюджету до рівня 3% ВВП, встановлених правилами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: