Головний податківець Греції подав у відставку, через те, що багаті греки не хочуть платити податки

П'ятниця, 6 червня 2014, 10:37

Глава податкової Греції Харіч Теохаріс 6 червня подав у відставку після року праці. Такий крок "глибоко стурбував" Єврокомісію, оскільки податкова система Греції грає "ключову роль в програмі реформ", - пише Financial Times.

Головний податківець країни послався на особисті причини. Проте в своєму повідомленні Теохаріс наглосив, що його насправді підштовхнуло до цього кроку недосконала система оподаткування в Греції, яку вправно використовували багатії, щоб не платити податки.

"В тих, хто уникає сплати податків в розпорядженні серйозні інструменти – юристи і процедура, а також неадекватна структура існуючої податкової системи. Цю ситуацію найперше слід виправити, а вже потім боротись з масштабним ухилянням від сплати податків", - написав Теохаріс.

Хід реформ, податкова система Греції та ухиляння від сплати податків одна з найбільш болючих тем. про це неодноразово наголошую зі сторони "трійки" міжнародних кредиторів: Єврокомісія, Європейський центробанк та Міжнародний валютний фонд. В травні цього року "трійка" надала Греції черговий транш допомоги у розмірі 10 млрд. євро.

Харіч Теохаріс в минулому працював в ІТ сфері. На посаді глави податкової Греції він використовував соціальні ЗМІ для інформування неплатників про їхній обов’язок сплачувати вчасно податки. На приклад, він забезпечив нічну розсилку нагадувань через Twitter та Facebook про необхідність сплатити податки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.