Угорські ЗМІ масово протестують проти підвищення податків

П'ятниця, 6 червня 2014, 12:08

Представники 60 різних ЗМІ Угорщини вийшли на акцію протесту проти планового підвищення податків на доходи від реклами, запроваджених урядом Віктора Орбана. На думку представників медіа, підвищення податків – це спроба уряду взяти під контроль найбільш впливі ЗМІ в Угорщині, передає EuObserver.

Акцію протесту 5 червня розпочали телевізійники. Замість трансляції програм, протягом 15 хвилин ефіру була темна картинка. В п’ятницю 6 червня до акції приєднались також друковані ЗМІ. Вони вийшли з порожніми сторінками без публікацій. Таким чином мас-медійники вирішили висловити протест уряду та його політиці щодо оподаткування.

 http://www.npr.org/

Пакет з підвищення податку на рекламу був запропонований право-центриським урядом Віктора Орбана і принесе незначне поповнення в бюджет держави, стверджують експерти. На думку урядовців такі заходи хоча б якось покращать фінансову ситуацію в країні.

В уряді також наголосили, що підвищенн податків не омине світові інтернет-компанії такі як Facebook, YouTube та Google.

Головний редактор видання "Magyar Nemzet" Петер Чшермелю переконаний, що з підвищенням податків на рекламу, уряд знищує свободу слова. "Уряд в такий спосіб наступає на горло впливовим ЗМІ", - наголосив Петер.

Натомість секретар уряду Віктора Обрана Янош Лазар наголосив, що підвищення податку не спрямоване на знищення преси, і тим більше зі знищенням демократії та свободи преси. "Тільки тому, що треба платити податки, демократія збережеться в Угорщині. Кошти від оподаткування ЗМІ ми використаємо на шкільництво", - відповідь Лазара цитує портал Politics.hu.

В рамках пакету додаткового оподаткування ЗМІ доходів на рекламу, уряд планує залучити додаткових 65 млн. євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.