Інфляція в Німеччині в червні прискорилася до 1%, сильніше прогнозу

П'ятниця, 27 червня 2014, 16:00

Споживчі ціни в Німеччині, гармонізовані зі стандартами Євросоюзу, виросли в червні на 1% в річному вираженні, свідчать попередні дані Федерального статистичного управління країни (Destatis).

Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували менш значного підвищення інфляції - до 0,7% з травневого рівня в 0,6%, що став мінімальним з лютого 2010 року, передає Інтерфакс.

Щодо травня ціни підвищилися на 0,4%, тоді як очікувалося їх зростання на 0,2%.

Споживчі ціни, розраховані за німецькими стандартами, піднялися в червні на 1% в порівнянні з тим же місяцем 2013 року, і на 0,3% в порівнянні з травнем. Перший показник співпав з прогнозом аналітиків, тоді як у помісячному вираженні експерти очікували зростання цін на 0,2%.

Німецький показник може сигналізувати про відносний успіх недавніх заходів Європейського центрального банку, котрий на початку червня знизив базову процентну ставку за кредитами до нового історичного мінімуму в 0,15%, а також встановив від'ємне значення ставки за депозитами та оголосив про плани провести кілька раундів цільового довгострокового кредитування .

За оцінками експертів, опитаних Bloomberg, інфляція в 18 країнах єврозони в червні не змінилася з травня і залишилася на мінімальному з 2009 року рівні в 0,5%, 9-й місяць поспіль залишаючись нижче 1%, тоді як орієнтир ЄЦБ становить 2%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: