Посольство США в Москві вимагає негайного звільнення українки Надії Савченко

Четвер, 10 липня 2014, 10:58

Посольство США в Росії закликає негайно звільнити українську льотчицю Надію Савченко, яка перебуває під арештом у Росії.

Про це повідомив у четвер, 10 липня, офіційний представник посольства США в Москві, передає Інтерфакс.

"Ми в курсі ситуації з незаконним затриманням Надії Савченко. Ми засуджуємо її затримання сепаратистами, її незаконну передачу російській владі й тривале утримування. Ми закликаємо негайного її звільнити", - сказав він.

9 липня стало відомо, що Надію Савченко взято в полон, зараз вона перебуває у СІЗО у Воронежі, проти неї висунуто звинувачення в пособництві у вбивстві.

"Надія Савченко обвинувачується органами слідства в причетності до вбивства журналістів ВГТРК під Луганськом", - зазначив офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР). Її взято під варту за рішенням Новоусманського суду до 30 серпня.

У СКР стверджують, що Савченко було затримано в Росії після того, як вона перетнула кордон без документів під виглядом біженки.

МЗС України висловив протест у зв'язку з незаконним вивезенням українки на територію Росії.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі і Службі безпеки перевірити обставини вивезення Надії Савченко з України на територію РФ.

Крім того, Порошенко доручив МЗС із залученням інших держорганів вжити всіх заходів щодо безумовного звільнення російською стороною української льотчиці з-під варти і повернення її до України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: