Білорусь пропонує зачекати з підвищенням українських мит

Четвер, 10 липня 2014, 11:13

Білорусь не виключає введення захисних заходів у торгівлі з Україною у зв'язку з підписанням нашою країною економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Про це 10 липня заявив посол Білорусі в Україні Валентин Величко. Відповідаючи на питання, чи може Мінськ ввести захисні заходи, посол зазначив, що тут потрібно враховувати участь країни в Митному союзі: "Якщо будуть домовленості з учасниками союзу, виходячи з зацікавленості трьох країн".

Разом з тим білоруський посол зазначає, що введення захисних заходів можливе лише в середньостроковій перспективі. "Інтеграція з ЄС - це тривалий процес, наприклад, скасування мит розраховане на 3-7 років. Коли на ринки Митного союзу піде (європейська - ЕвроПравда) безмитна продукція, яка буде конкурентоспроможною, швидше за все, доведеться розглядати питання країни походження, але поки що зона вільної торгівлі діє", - пояснив Величко.

Нагадаємо, минулого тижня Євразійська комісія вже розглядала питання підвищення мит для товарів з України. Таке підвищення ініціювала Росія, проте його не підтримали Білорусь і Казахстан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: