Київ направив у Брюссель проект з імплементації Угоди про асоціацію - глава МЗС

Четвер, 10 липня 2014, 13:15

Для ефективної реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом передбачений Національний план імплементації, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Зараз підготовлено проект Національного плану імплементації. Ми вже його неофіційно передали в ЄС для перших коментарів і розгляду", - сказав міністр на брифінгу в четвер у Києві

Клімкін пояснив, що Національна програма буде затверджена Верховною радою і потім ніхто не зможе поставити під сумнів необхідність виділення бюджетних коштів на виконання заходів з євроінтеграції. За його словами, це дуже амбітна ідея, і буде добре, якщо вона буде реалізована.

Крім того, міністр спростував коментарі про те, що процес ратифікації нібито затягується.

"Про жодну формальну затримку ратифікації Угоди не йдеться", - сказав Клімкін. Він додав, що зараз здійснюється робота, щоб ця Угода була не тільки документом, але й отримала практичну реалізацію.

Крім того, як стало відомо, комітет Верховної ради з питань євроінтеграції 22 липня планує розглянути питання підготовки до ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повідомив народний депутат Григорій Немир, передає Інтерфакс.

"Комітет з питань євроінтеграції 22 липня - це перший пленарний день липневої сесії Верховної ради - проводить засідання, на якому основним питанням винесено стан підготовки до ратифікації Угоди про асоціацію. Другим стоїть питання про підготовку Національного плану імплементації Угоди", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: