Меркель і Обама вважають, що Росія не виконала зобов'язань з деескалації кризи в Україні

Доповнено
Середа, 16 липня 2014, 11:00

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Барак Обама вважають, що Росія не виконала необхідних дій для деескалації української кризи.

Обама і Меркель обговорили ситуацію в Україні в телефонній розмові, яка відбулася в середу 16 липня, пише Deutche Welle.

Американський президент і канцлер ФРН дотримуються єдиної думки, що Росія повинна вжити термінових кроків для врегулювання кризи на сході України. До них, як підкреслили Обама і Меркель, належить підтримка двостороннього припинення вогню, а також перешкоджання проникненню зброї і бойовиків через спільний кордон.

В Бундестазі вважають, що Росія не вжили заходів з деескалації конфлікту на сході України, тому ЄС повинен невідкладно ввести третій рівень санкцій, заявив член комітету з міжнародних справ Бундестагу Карл-Георг Вельман.

"Я думаю, що санкції будуть неминучими, оскільки, як нам відомо, Росія поставляє на схід України військове спорядження - танки, важке озброєння. І немає ніяких ознак того, що Росія піде на деескалацію. Тому ЄС по можливості повинен швидко вводити третій рівень санкцій", - сказав Вельман в інтерв'ю агенції "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна, яка підписала Угоду про асоціацію з ЄС, потребує політичної і економічної стабілізації. "Проти Росії мають бути застосовані заходи", - підкреслив Вельман.

Нагадаємо, що 16 липня в Брюсселі відбудеться зустріч глав держав ЄС, під час якої будуть обговорювати можливий третій рівень санкцій щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: