США тиснуть на дипломатів ЄС, вимагаючи розширення санкцій проти РФ - джерело

Середа, 16 липня 2014, 10:02

Адміністрація США на закритій зустрічі з представниками Європейського Союзу зажадала ввести нові заходи проти Росії, інакше президент США Барак Обама готовий посилити санкції у відповідь на українську кризу і без європейської підтримки, повідомляє агенція Bloomberg.

Члени дипломатичної місії Євросоюзу в США були запрошені 14 липня в Білий дім на зустріч за закритими дверима, де представники американської адміністрації закликали їх вжити більш жорстких заходів проти дестабілізуючих, як називає їх Вашингтон, дій президента РФ Володимира Путіна в Україні, повідомили три учасники зустрічі, передає Інтерфакс.

Адміністрація Обами готова ввести санкції самостійно, якщо лідери Євросоюзу на зустрічі в Брюсселі в середу утримаються від нових обмежувальних заходів, які вдарять як по російській, так і по європейській економіці, повідомили американськи чиновники, які беруть участь у цих переговорах.

За словами співробітників Білого дому, США склали проект санкцій, які - з європейською підтримкою або без неї - повинні завдати удару по російській економіці за рахунок обмежень для фінансових інститутів і оборонних підприємств. Нові заходи можуть бути введені вже на цьому тижні, повідомили джерела.

Учасники зустрічі й американські чиновники говорили на умовах анонімності у зв'язку з конфіденційним характером переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.